Tijekom vikenda evidentirano jedno kazneno djelo, tri prometne nesreće i jedno narušavanje javnog reda i mira

Kako javljaju iz PU Ličko-senjske, tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, tri prometne nesreće i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Policijski službenici Policijske potaje Senj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 5 osoba s područja Senja (64-godišnjak, 60-godišnjak, 63-godišnjak, 36-godišnjak i  56-godišnjakinja) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo prijetnje.

Sumnjiče se da su u subotu u mjestu Biljevine, zbog neriješenih imovinsko pravnih odnosa prijetili jedni drugima ubojstvom. Oni su uhićeni, predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2) i Donjeg Lapca (1).

Također, tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu kojima je utvrđeno  70 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 198 km/h izmjerena je u petak, 11. rujna na autocesti A-1, Jadova, u smjeru Splita, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 39-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak, 11. rujna u Novalji, kod 43-godišnjeg hrvatskog državljanina (2.18 g/kg).

Također je utvrđeno da upravlja osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, te je uhićen i protiv njega podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je vrijeđanjem ili omalovažavanjem službene osobe na području Donjeg Lapca, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.

 

 

Također provjerite

NAJAVLJUJEMO KAZALIŠNU PREDSTAVU „VESELE ŽENE HRVATSKE“ U IZVEDBI AMATERSKOG KAZALIŠTA GOSPIĆ

GOSPIĆ – Amatersko kazalište Gospić predstavit će se publici s još jednom pripremljenom kazališnom predstavom …

Skip to content