POŽAR NA HIDROELEKTRANI “SKLOPE”

Dvadeset vatrogasaca iz JVP Gospić, DVD Perušić, DVD Otočac, JVP Grada Senja i JVP Plitvička Jezera s 10 vatrogasnih vozila gasili su požar na postrojenju hidrocentrale “Sklope” na području Kosinja. Odmah po dojavi na mjesto intervencije izlašli su vatrogasci JVP Gospić i domicilni DVD Perušić.
Intenzivno izdimljavanje i nemogućnost ulaska u objekt znatno su otežavali utvrđivanje stanja i predikciju razvoja požara zbog čega su na požarište, temeljem zapovjedi županijskog vatrogasnog zapovjednika, upućeni vatrogasci i vozila JVP Grada Senja, DVD Otočac i JVP Plitvička Jezera s potrebnom opremom za ulazak u objekt u uvjetima visoke temperature i intenzivnog izdimljvanja. Unutarnjom navalom, u okolnostima konstrukcijski vrlo zahtjevnog objekta za kretanje vatrogasaca i intenzivnog zadimljavanja prostora vatrogasci JVP Gospić su ušli u prostor koristeći termovizijsku kameru i utvrdili da na trećoj etaži ispod razine ulaza u objekt gori dio postrojenja, konkretno, transformator.
Zbog intenzivnog izdimljavanja koristili su se dimovuci za usisavanje dima kako bi se stvorili uvjeti za ponovni sigurniji ulazak vatrogasaca u prostor zahvaćen požarom. Nakon ponovnog ulaska vatrogasaca u prostor više nije bilo znakova gorenja zbog čega se sa sigurnošću pristupilo ventiliranju požarom zahvaćenog postojenja podizanjem metalnog poklopca na najvišoj razini objekta i konačno utvrđivanje stanja. Vatrogasci su otpušteni s požarišta u 18:45 sati a tijekom noći je organizirano dežurstvo vatrogasaca JVP Gospić na lokaciji požara.
Čestitke vatrogascima na odlično izvršenoj zadaći u iznimno opasnim uvjetima.
IZVOR/FOTO: VATROGASNA ZAJEDNICA LSŽ

Također provjerite

TATJANA ŠAVORIĆ STIŽE U PERUŠIĆKU KNJIŽNICU

Noć knjige u Narodnoj knjižnici Općine Perušić obilježit će predstavljanje knjige Tatjane Šavorić, Moja planina. …

X
Skip to content