Grad Gospić kontinuirano ulaže u naselje Lički Osik

Grad Gospić kontinuirano brine o naselju Lički Osik. Tako ćemo se na kratko vratiti na prošlu godinu, kada je započela je energetska obnova Osnovne škole dr. Franje Tuđmana. Obnovljena je fasada, zamjenjena su rasvjetna tijela i kotao te su na taj način stvoreni preduvjeti za financijske uštede i ugodnije uvjete rada. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 5 182 604kn. Europski fond za regionalni razvoj sufinancira iznos od  2 122 559kn, a zahvaljujući uštedama koje će se postići ulaganjem u energetsku obnovu povećat će se školski proračun čija će se sredstva koristiti za poboljšanje uvjeta školovanja.

Isto tako kroz projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića igralište u sklopu dječjeg vrtića upotpunjeno je novim igralima, nagumiranim sigurnosnim podlogama čime je dobilo sasvim novi izgled, poboljšanu sigurnost ali i specijalizirana didaktička igrala koja će pozitivno utjecati na motorički razvoj djece. Završeno je uređenje pješačke staze u naselju Lički Osik. Navedena staza bila je u jako lošem i oronulom stanju. Uređenjem pješačke staze ukupne duljine 313m doprinijelo se podizanju komunalnih standarda. Novouređena pješačka staza vodi od stambenih jedinica preko Trga hrvatskih žrtava Široke Kule od osnovne škole , dječjeg vrtića, doma zdravlja i ljekarne. Ukupna vrijednost projekta je 437 000kn od čega je ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije sufinanciralo sa 180 000kn.

Grad Gospić ove je godine u proračunu osigurao 300 000kn kako bi se nakon više od 20 godina uredio Trg hrvatskih žrtava Široke Kule koji je napokon poprimio konture ugodnog mjesta za boravak na otvorenom prostoru. Dugi niz godina, zapušteni stadion na Ličkom Osiku napokon je obnovljen. Prvi koraci u revitalizaciji stadiona započeli su u kolovozu 2017. godine kada je je osposobljen sustav navodnjavanja. Prošle godine svlačionice su dobile novi krov i nadstrešnicu, a uređeni su i sanitarni čvorovi te dovedeni u funkcionalno stanje. Napravljen je i novi sanitarni čvor u prostorijama namijenjenima za sudce i delegate. Izmijenjene su i stare elektroinstalacije koje su predstavljale sigurnosni rizik te su obnovljene stepenice na ulazu u svlačionice.

Moramo spomenuti kako su u tijeku radovi na uređenju prostorija za sudce i delegate koji se odnose na bojanje zidova i gletanje, postavu knaufa te ugradnju drvenih vrata.  Sve ove radove u potpunosti je financirao Grad Gospić.

Uskoro kreće projekt izgradnje dječjeg igrališta u Ličkom Osiku, naime kako je djeci manjeg uzrasta (vrtićka i predškolska dob) već osigurano igralište u sklopu dječjeg vrtića i javnog igrališta u blizini osnovne škole namjera je da novo dječje igralište bude namijenjeno djeci od 6+ godina. Sprave koje su odabrane izrazito su dinamične i izazovne u smislu fizičkog korištenja no svakako i vizualno svojim dizajnom dodatno privlače i motiviraju  na igru i korištenje. Intenzitet potpore je 90% ukupno prihvatljivih troškova  ili 369 686kn. Ukupno predviđen obuhvat dječjeg igrališta je 1300 m2 na kojem će u igri i druženju uživati djeca Ličkog Osika.

Grad Gospić kontinuirano ulaže u naselje Lički Osik kako bi poboljšao tamošnje uvjete života. Svjesni smo da u tom naselju postoje mnogi problemi i upravo s tim ciljem završavamo i radimo sve ove projekte kako bi kvalitetu života podigli na odgovarajući nivo. Isto tako, svjesni smo da u Ličkom Osiku postoje mnogi problemi koji nisu u nadležnosti Grada Gospića, ali Grad  Gospić uvijek stoji na usluzi svojim građanima, tako će nastojati i dalje rješavati sve što može i sve probleme građana Ličkog Osika, rekla je zamjenica gradonačelnika Kristina Prša.

Također provjerite

Dnevni red za 34. sjednicu Gradskog vijeća Grada Gospića

34. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića održat će se 29. travnja u Gradskoj vijećnici …

X
Skip to content