Ugovor je potpisan, spomenik Nikoli Tesle “stiže” ispred KIC-a

GOSPIĆ- Gradonačelnik grada Gospića Karlo Starčević i predstavnik tvrtke Kameni zid Petar Melvan  potpisali su da ugovor o prvoj fazi radova na uređenju trga ispred KIC-a  i povratka spomenika Nikoli Tesli u Gospić. Zamjenica gradonačelnika grada Gospića Kristina Prša tijekom svečanog potpisivanja ugovora istaknula je da će spomenik biti u južnom dijelu prostora ispred KIC-a kako bi bio vidljiv tijekom dužeg vremenskog perioda. Sadašnje zelena površina dobit će nove pješačke staze, hortikulturu i urbanu opremu, te naravno Teslin spomenik. „u toj smirenoj zoni s nekoliko klupa i pješačkom površinom od kamene sipine spomeniku bi se dala važnost koja je u pravcu semiotike, asocijacije na njegov rad,a i na sami karakter osobnosti Nikole Tesle“ – kaže Prša.

Sjeverni dio imao bi  veći karakter trga jer je veća frekvencija pristupa zgradi KIC-a i samostalne narodne knjižnice.

Gradonačelnik Starčević nije krio zadovoljstvo što se upravo u njegovom mandatu potpisuje ovaj povijesni ugovor:“ja sam danas ponosan što u mom mandatu postavljamo spomenik najvećem znanstveniku u povijesti- Nikoli Tesli“- kaže gradonačelnik Starčević koji podsjeća da je odluka o postavljanju Teslinog spomenika ispred KIC-a Vijeće grada Gospića donijelo 2014.godine.

Rok za završetak prve faze radova je četiri mjeseca, no Melvan iz Kamenog zida kaže da će se potruditi ovu prvu fazu završiti što ranije. Hortikultura i urbana oprema uređivat će se i postavljati u drugoj fazi. U oblikovanju s materijalima želi se postići kontrast i prikazati sklad starih i novih materijala, odnosno kamenih klesanaca i betonskih opločnika, kao i sklad prirodne forme i forme proizišle ljudskim djelom.

Također provjerite

obilježavanje Dana grada Senja

Dan grada Senja i blagdan Svetog Jurja ove godine će se obilježavati od 20. do …

X
Skip to content