U sklopu projekta „Srijedom o zdravlju“ održana edukacija o kardiovaskularnim bolestima

U sklopu projekta promocije zdravlja i prevencije bolesti „Srijedom o zdravlju“održana je još jedna u nizu edukacija, ovoga puta o kardiovaskularnim bolestima. U KIC-u Gospić o toj temi govorio je specijalist interne medicine dr.Ivan Sesar koji je istaknuo kako su kardiovaskularne bolesti bolesti srca i krvnih žila, najčešće bolesti u ljudskoj populaciji. Dodao je kako su naročito česte kod starijih osoba, te da su to bolesti od kojih se najčešće umire u svijetu pa tako i u Hrvatskoj, u RH oko 45 posto svih smrti su uzrok kardiovaskularne bolesti.

Na održanoj edukaciji govorilo se bolestima srca, bolestima krvnih žila u našem organizmu, bolesti središnjeg živčanog sustava odnosno moždanim udarima, o poremećajima srčanog ritma, povišenom krvnom tlaku te o znakovima pojedinih bolesti i liječenju istih.

Organizacija radionice je sufinancirana u okviru operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ iz Europskog socijalnog fonda. Najavimo i preventivno mjerenje razine masnoće i šećera u krvi, te visine krvnog tlaka na trgu Stjepana Radića u petak 3.srpnja od 9:30 do 12 sati.

 

Također provjerite

Senj proslavio Dan grada uz brojne goste i najave novih projekata

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u kuli Nehaj, Senj je proslavio Dan grada i blagdan svog …

X
Skip to content