OTVORENJE IZLOŽBE „KAD SAM BIO DJEČAK“ U MEMORIJALNOM CENTRU „NIKOLA TESLA“ SMILJAN

SMILJAN – U povodu 164. obljetnice rođenja Nikole Tesle, Memorijalni centar „Nikola Tesla“ Smiljan najavljuje otvaranje prigodne izložbe u petak, 10. srpnja s početkom u 12 sati. Kako nam je rekla ravnateljica Muzeja Like Gospić dr. sc. Tatjana Kolak prošle godine planiran je jedan projekt, koji je realiziran vlastitim snagama što je zapravo prvi put u 14 godina, gdje su autorice izložbe Josipa Starčević Prpić, Ana – Marija Šolaja i Ivana Starčević osmislile i realizirale izložbu naziva „Kad sam bio dječak“.

  • Ovaj projekt je osmišljen tako, da promovira ne samo Nikolu Teslu nego i Smiljan, Gospić te Liku općenito upravo da bi naglasili njegove ličke korijene, njegove prve spoznaje koje on stječe još u djetinjstvu okružen ovom našom prekrasnom prirodom.dodaje Kolak.

Rođenje, školovanje, prvi istraživački koraci, vizije i snovi realizirani u budućnosti, niču upravo u Teslinom rodnom Smiljanu. Znatiželjom djeteta i pronicljivošću genija promatrao je prirodu, a ona mu je davala jasne odgovore. Na neki način ovo je mobilna izložba namijenjena kako hrvatskom tržištu tako i šire.

  • Dio te izložbe na neki način odnosno onaj dokumentarni dio su i naši gradski City lightovi, gdje će posjetitelji, naši sugrađani, turisti koji budu eventualno posjetili Gospić, Smiljan odnosno Liku moći saznati neke detalje iz Teslinog života. – kaže Kolak.

Također, ovim projektom htjela se između ostaloga naglasiti jedna važna slika Smiljana i Gospića u drugoj polovici 19. stoljeća.

 

Također provjerite

USKORO: IZLOŽBA INTERAKTIVNE DIDAKTIČKE SLIKOVNICE “LIČKO DITE” U SNK GOSPIĆ

Drugog dana mjeseca travnja obilježava se Međunarodni dan dječje knjige, a tim povodom u Samostalnoj …

X
Skip to content