Obavijest građanima o održavanju javnih okupljanja u sklopu manifestacije Srpanj u Gospiću

Poštovane sugrađanke i sugrađani!

Budući da se u srpnju već tradicionalno svake godine održava manifestacija „Srpanj u Gospiću“ koja obiluje  zabavnim, glazbenim, sportskim, kulturnim i drugim događanjima Grad Gospić tu manifestaciju organizira i ove godine u razdoblju od 3. do 31. srpnja.  Jedan od značajnih događaja kroz srpanj svakako je i GROCKS – Gospićka rock scena u sklopu koje će se održati tri  koncerta. Još jedan koncert Zorice Kondže i orkestra održat će se i na sam Dan Grada Gospića i blagdan Svete Marije Magdalene.

Sve manifestacije, uključujući i GROCKS, upravo zbog prostranosti gradskog Trga Stjepana Radića, održavat će se na Trgu. Grad Gospić pri organizaciji događaja poštivat će sve mjere i naputke Nacionalnog stožera civilne zaštite, unajmit će veći broj zaštitara koji će održavati red i sigurnost građana te upozoravati  na  važnost fizičke distance.

Grad Gospić zatražio je službeno očitovanje Stožera civilne zaštite LSŽ, te je županijski stožer obavio konzultacije s epidemiološkom službom Zavoda za javno zdravstvo LSŽ, i stigla je pisana preporuka da nema potrebe za otkazivanjem manifestacija, te je Stožer još jednom pozvao sugrađane da se pridržavaju svih mjera zaštite. 

Stoga, poštovane sugrađanke i sugrađani,  ponašajmo se svi zajedno  krajnje odgovorno i poštujmo naputke epidemiologa kao i sve propisane mjere zaštite. Preporuke za ponašanje tijekom održavanja javnih događaja i okupljanja  su sljedeće:

1.Opće preporuke

Pojačana osobna higijena. Treba izbjegavati nečistim rukama dodirivati usta, nos, oči i lice.

Fizička udaljenost. Za cijelo vrijeme boravka u svim prostorima, uključujući dolazak i odlazak, preporučuje se održavanje fizičkog razmaka između osoba od 1,5 metra. Pravilo fizičke udaljenosti ne mora se primjenjivati između članova istog kućanstva ili osoba koje su uobičajeno u bliskom kontaktu.

Maske za lice. Preporučuje se korištenje maske za lice ili medicinskih maski u zatvorenim prostorima za osobe koje imaju rizik od razvoja težeg oblika bolesti COVID-19 u slučaju zaraze s novim koronavirusom. 

  1. Ograničenje ukupnog broja sudionika

Ograničenje ukupnog broja sudionika. Omogućuje se organiziranje javnih događanja i okupljanja osoba na otvorenim prostorima odnosno u zatvorenim prostorima. Najveći broj osoba koje mogu istovremeno boraviti u zatvorenim i na otvorenim prostorima, uz poštovanje preporučenog fizičkog razmaka od 1,5 metra među posjetiteljima, odnosno raspodjele površine otvorenog odnosno zatvorenog prostora od po 4 m2 po osobi je prikazan u tablici.

Maksimalni broj osoba koje mogu biti prisutne na javnim okupljanjima ili događanjima

DATUM NAJVEĆI BROJ LJUDI
  u zatvorenim prostorima na otvorenim prostorima
od 27. svibnja 300 500


Maksimalni broj osoba koje mogu biti prisutne na javnim okupljanjima ili događanjima na otvorenim ili u zatvorenim prostorima podložan je promjeni sukladno rezultatima situacijske analize i kontinuirane epidemiološke procjene stanja.

 

 

S poštovanjem,

 

GRAD GOSPIĆ

 

Također provjerite

“Mirisi i okusi geografskih otkrića”, slikovnica nastala na Odjelu za nastavničke studije u Gospiću

GOSPIĆ- U organizaciji gospićkog Odjela za nastavničke studije, a u sklopu obilježavanja Dana Sveučilišta u …

X
Skip to content