Najveća utvrđena brzina kretanja od 238 km/h izmjerena je u petak na autocesti A-1

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, sedam prometnih nesreća, dva narušavanja javnog reda i mira i pet nedozvoljenih glisiranja.

Evidentirana kaznena djela dogodila su se na području Nacionalnog parka u petak, 10. srpnja 2020. godine kada je nepoznati počinitelj otuđio ruksak s novcem i osobnim dokumentima u vlasništvu 57-godišnjeg njemačkog državljanina, te u subotu, 11. srpnja kad je nepoznati počinitelj iz osobnog automobila otuđio ruksak s mobitelima i laptopom u vlasništvu 45-godišnjeg njemačkog državljanina. Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu kojima je  utvrđeno 113 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 7 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Zalužnici, kod 48-godišnjaka iz Vrhovina (2.22 g/kg). Protiv njega će biti dostavljen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 238 km/h izmjerena je u petak na autocesti A-1, između Gospića i Gornje Ploče, u smjeru Splita, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 31-godišnjak iz Zagreba upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 1 mjeseca.

Također provjerite

Tijekom proteklih 48 sati evidentirano pet kaznenih djela, 11 prometnih nesreća i dva narušavanja javnog reda i mira.

Od 4. do 6. kolovoza 2020. godine na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je pet …