Izložba „Geometrija prirode“ autorice Ivane Ožetski

GOSPIĆ –  Geometrija prirode naziv je izložbe umjetnice Ivane Ožetski, koja se gospićkoj publici predstavila povodom obilježavanja rođendana Nikole Tesle, u Galeriji LU u Gospiću. Ivana Ožetski diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu te je autorica trideset samostalnih i preko 50 skupnih izložbi. Uz stalno vraćanje crtežu i slikarstvu u klasičnom smislu, puno vremena posvećuje istraživanju novih područja likovnog izričaja, često kombinirajući nove tehnološke izazove s humanističko duhovnim sadržajima kojima traži odgovore na izazove suvremenog svijeta.

„Sve ovo je nastalo kao proizvod ljubavi prema eksperimentu, a sve što nisam probala za mene predstavlja izazov. Tako mi je ovo bio nepresušan izvor inspiracije „ istaknula je Ožetski.

Izložba se sastoji od tri dijela. Crtanje frekvencijama gdje se jasno mogu vidjeti prekrasni crteži koji se nalaze iza frekvencije određenih boja. U drugom dijelu izložbe prikazane su sfere koje repliciraju formu virusa dok se treći dio izložbe sastoji od grafika jer Ivanu oduševljava okupljanje magnetskih čestica u „rojeve“ jata ili slična okupljanja kao kod živih organizama.

Posjetitelji su imali priliku pogledati prezentaciju crtanja pijeskom uz pomoć frekvencija Solfeggio ljestvice, što su i sami mogli isprobati u čemu se prvi okušao gospićki gradonačelnik karlo Starčević. Izložba će se moći pogledati do 18. srpnja 2020. u galeriji LU u Gospiću.

Također provjerite

USKORO: IZLOŽBA INTERAKTIVNE DIDAKTIČKE SLIKOVNICE “LIČKO DITE” U SNK GOSPIĆ

Drugog dana mjeseca travnja obilježava se Međunarodni dan dječje knjige, a tim povodom u Samostalnoj …

X
Skip to content