Gradonačelnik Novalje: “Previše riskiramo, nema partijanja ove godine na Zrću!“

U Novalji je održana sjednica Stožera civilne zaštite te je razmatrana trenutna situacija u vezi pandemije COVID-19, s naglaskom na festivale koji su se planirali organizirati u noćnim klubovima na plaži Zrće. Gradonačelnik Novalje je na novaljskom dijelu Zrća već odavno otkazao organizaciju zabava svim klubovima no tek je sada postignut dogovor između čelnih ljudi Novalje i Općine Kolan da službeno zabranjuju organiziranje festivala.

Kontaktirali smo gradonačelnika Novalje Antu Dabu te ga upitali za komentar u vezi otkazivanja festivala.

‘Ova je odluka donesena jer previše riskiramo, maloprije sam dobio statistiku da imamo oko 5500 registriranih gostiju,  mi se zadnjih desetak dana krećemo između 40%-65% u usporedbi sa prošlom godinom na taj isti dan. S obzirom da je naša sezona počela negdje nakon 10. lipnja mi smo na nešto više od 15 000 dolazaka i oko 85 000 noćenja što je 35% prometa od prošle  godine. Mi to želimo sačuvati i ne bismo riskirali sa „partijanerskim“ turizmom. Na području Zrća koje pripada Novalji nisu planirani nikakvi festivali, a danas smo dobili pisanu obavijest od načelnika Općine Kolan pod kojoj je uvala Katarelac da i oni odustaju od dogovorenih festivala.’

Oprezni moramo biti i zbog dolazaka turista. ‘Neka klubovi rade, kao klasični klubovi sa ugostiteljstvom bez ikakvih evenata, organiziranih koncerata i tako dalje. Ukoliko se ne pogorša epidemiološka slika nadamo se da ćemo imati i 40% prometa od prošle godine što je dobar rezultat s obzirom da smo se nadali maksimalno 30%’, rekao nam je gradonačelnik Ante Dabo.

 

FOTO: zrce.eu

Također provjerite

Župan Petry sa suradnicima posjetio općinu Donji Lapac

Jučer je u prostorijama Općine Donji Lapac upriličen radni sastanak na kojem su uz domaćine, …

X
Skip to content