Dokumentarni film “Putevi vode” sutra u Smiljanu

Dokumentarni film “Putevi vode” je snimanje putovanja koje uključuje  četrdeset dva odabrana grada i općina te trideset i dvije rijeke i sedamnaest prirodnih jezera. Jedna od etapa tog putovanja je i Smiljan  gdje će se dio dokumentarca snimati sutra. Više o projektu i kako je on nastao ispričala nam je koproducentica Sandra Paripović:

-„ Dokumentarni film „Putevi vode je jedan projekt koji snimamo na području RH, u 45 dana. Imamo 42 lokacije, snimamo 29 rijeka, 17 jezera, kroz 7 parkova prirode, 3 nacionalna parka, duž svake regije u RH. Krenuli smo iz najmanjeg grada na svijetu, a to je Hum i kroz cijelu Hrvatsku proći ćemo do najkraće rijeke na svijetu, a to je Obla pored Dubrovnika. Sve u 45 dana.“

U šesteročlanoj ekipi biti će renomirani Hrvatski kuhar i finalist Tv serije “ 3,2,1 -Kuhaj “ koji će od ulovljene ribe te voća i povrća pribavljenog od lokalnih ljudi, pripravljati specijalitete specifične za dotičnu sredinu te renomirani Hrvatski putopisac i biolog, koji prati kakvoću vode po regijama.

Redatelj i producent Elvis Bilalić otkrio nam je da je nemoguće sve ljepote našeg kraja snimiti u jedan dan, bogati smo kulturom, florom i faunom, gastronomijom, te  da će se već sutra film  snimati na području MC Nikola Tesla u Smiljanu, a gdje će ekipu dočekati FA “Dr. Ante Starčević” Gospić koji će izvesti dvije pjesme “Kraj Gospića teče Lika” i “Ojkan”.

Snimanje ovog dokumentarnog filma projekt  je filmske tvrtke Hrvatske produkcije  Coincidence Picture Production , koja je  2019. godine uvrštena na popis Renomiranih Svjetskih Profesionalnih Filmmakera.

 

FOTO: POU GOSPIĆ

Također provjerite

Obavijest o planiranom prekidu na području naselja: Konjsko Brdo, Ivčević Kosa i Bukovac Perušićki.

Obavještavamo Vas da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom …

X
Skip to content