Amerikanci dobro došli u Hrvatsku, ali ne i ostale zemlje Europe

Hrvatska postaje prva i jedina zemlja Europske unije koja je dozvolila posjetu svim putnicima iz SAD-a.

‘Pogledajte ovaj pogled na Dubrovnik iza mene, ovu zemlju je lani posjetilo više od 600 000 naših državljana, ali ova godina baš i nije „normalna“, Amerikancima je dopušteno da dođu u Hrvatsku, no putnici i stručnjaci kažu da će biti potrebno mnogo više napora i da postoji mnogo više rizika’ rekla je Maggie Rulli, novinarka „Good Morning America“.

Američka novinarka osvrnula se na zabranu Europske unije. Postoji barem jedno mjesto na svijetu koje Amerikance dočekuje raširenih ruku. Zapanjujuća, predivna Hrvatska.

Nakon što je Europska unija najavila zabranu svim putnika iz Sjedinjenih Američkih država, Hrvatska je razbila redove i postala jedina zemlja Europske unije u koji su američki turisti dobro došli. Proces nije jednostavan, da biste ušli u Hrvatski morate imati dokaz da ste negativni na koronavirus i to ne stariji od 48 sati prije ulaska u zemlju.

Američki stručnjaci pozivaju svoje građane da ostanu kod kuće i odmor provedu u svojim zemljama.

Amerikanci koji se trenutno nalaze u Dubrovniku kažu kako njihovo putovanje vrijedi rizika, a lokalni turistički djelatnici žele riskirati zbog ekonomskog napretka.

Pogledajte video prilog američke televizije ABC News.

Također provjerite

TATJANA ŠAVORIĆ STIŽE U PERUŠIĆKU KNJIŽNICU

Noć knjige u Narodnoj knjižnici Općine Perušić obilježit će predstavljanje knjige Tatjane Šavorić, Moja planina. …

X
Skip to content