ADMIRAL DAVOR DOMAZET – LOŠO ODRŽAO PREDAVANJE „SVIJET, EUROPA I HRVATSKA DANAS. KAKO DALJE ?“ U ATRIJU KIC – a GOSPIĆ

GOSPIĆ – „Svijet, Europa i Hrvatska danas. Kako dalje?“ naziv je predavanja kojega je u organizaciji gospićkog Ogranka Matice hrvatske, Grada Gospića i Kulturno – Informativnog Centra Gospić održao uvaženi admiral Davor Domazet – Lošo. Predavanju su nažočili biskup u miru mons. dr. Mile Bogović i gradonačelnik grada Gospića Karlo Starčević. Na samom početku predavanja prisutne je pozdravila i o samom admiralu nekoliko važnih podataka rekla predsjednica Ogranka Matice hrvatske Gospić prof. Ana Lemić. Gradonačelnik Starčević  kazao je kako se s admiralom misaono ujedinio još prije 25 godina oko strategije i geostrategije. Osim toga dodao je kako se u današnje vrijeme rijetko u Hrvatskoj govori o strateškoj proizvodnji, proizvodnji poljoprivrednih proizvoda, hrane, medicinske opreme i strateške proizvodnje vojne opreme:

  • Zanimljivo je i da nitko ne spominje geostrategiju. Dakako da je ta geostrategija s onu drugu stranu granice. Mislim da je ovo predavanje izuzetno bitno poglavito za nas Ličane i Gospićane, jer geostrateški gledano, nama je tu preko nekih 60 -70 km zračne linije Bihać, tu nam je islam, Istanbul, Konstaninopolis, a mi to uzimamo lakonski i nije nas briga što će naša djeca sutra činiti, što ćemo mi njima ostaviti i koja je budućnost naše djece. 

Admiral Davor Domazet Lošo sudionik je i planer glavnih vojnih operacija Oružanih snaga RH od početka do završetka Domovinskog rata. Posebno je istaknuo kako Hrvatska bez obzira na trenutno ozbiljnu i kompleksnu situaciju ima budućnost.

  • Želim poručiti da hrvatski narod ima nadu, ali su sve politike od 2000. godine pogrešne politike i zato je cilj ovoga predavanja da se pokaže ljudima da postoji drugi svijet i druga politika, izvan Europske unije koja je poslušnička i koja ne vodi dobrome, jer je u Hrvatskoj jednostavno rečeno sva industrijska proizvodnja sustavno, namjerno uništena. Međutim, uvijek ima nade ako se na vrijeme prepoznaju neke stvari i upravo je ovo predavanje u funkciji da ljudi vide kako ima izlaza. zaključio je Domazet – Lošo.

Također provjerite

TATJANA ŠAVORIĆ STIŽE U PERUŠIĆKU KNJIŽNICU

Noć knjige u Narodnoj knjižnici Općine Perušić obilježit će predstavljanje knjige Tatjane Šavorić, Moja planina. …

X
Skip to content