U Gospiću započeli radovi za opće dobro bez naknade

GOSPIĆ- I ove godine Grad Gospić provodi rad za opće dobro bez naknade, aktivnost odobrenu Zakonom o socijalnoj skrbi koju korisnici zajamčene minimalne naknade obavljaju u sredinama u kojima žive kako bi zajednici kroz svoj rad vratili financijsku pomoć koju dobivaju za podmirenje svojih osnovnih životnih potreba.

U radovima za opće dobro bez naknade sudjeluju radno sposobni ili djelomično radno sposobni korisnici zajamčene minimalne naknade ili članovi kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade utvrđen rješenjem Centra za socijalnu skrb Gospić, a koji ima prijavljeno prebivalište na području Grada Gospića.

Temeljem Odluke o provođenju radova za opće dobro bez naknade Grad Gospić je ove godine s korisnicima koji su se odazvali pozivu sklopio 21 ugovor, te police osiguranja s osiguravajućim društvom u slučaju nezgode radi ublažavanja rizika prilikom rada. Korisnici rada za opće dobro bez naknade mogu sudjelovati u radovima najviše 90 sati mjesečno, a osigurana su im i sredstva potrebna za rad kao i prijevoz od mjesta stanovanja do mjesta rada i natrag.

Do sada su na području grada Gospića održane ovakve tri uspješne aktivnosti rada za opće dobro bez naknade. Aktivnosti su se provodile u Samostalnoj narodnoj knjižnici Gospić, Dječjem vrtiću Pahuljica, a trenutno se provode u poduzeću Komunalac d.o.o. gdje je, zbog povećane količine posla potrebna ispomoć na održavanju zelenih površina u Gradu Gospiću, Ličkom Osiku te u dijelu poslova pojedinih mjesnih odbora.

Korisnici koji sudjeluju u radu za opće dobro na ovakav način doprinose svojim radom zajednici koja im financijski pomaže i omogućuje naknadu za podmirenje osnovnih životnih potreba.

Također provjerite

Zbog loših vremenskih uvjeta misa povodom svetoga Marka umjesto u Budaku bit će služena u crkvi u Ličkom Osiku

Blagdan je svetoga Marka. Iz župe svetoga Josipa Lički Osik, u čijem sastavu je i …

X
Skip to content