OPĆA BOLNICA GOSPIĆ BOGATIJA ZA OPREMU KUPLJENU SREDSTVIMA IZ HUMANITARNE AKCIJE KOJU JE ORGANIZIRALA UDRUGA RATNIH VETERANA 9. GARDIJSKE BRIGADE „VUKOVI“

GOSPIĆ – U Opću bolnicu Gospić danas je stigla oprema, kupljena iz humanitarne akcije koju je organizirala Udruga ratnih veterana 9. gardijske brigade “Vukovi” . Predsjednik udruge Antonijo Šebalj zahvalio se svima koji su pomogli realizaciji ove hvalevrijedne akcije:

  • Nama je drago da smo pomogli gospićkoj bolnici koja je s nama bila ovdje i u ratu, te podnijela najteže trenutke. Još jednom želim zahvaliti svim ljudima koji su sudjelovali. Svaka kuna bila je od srca i sve ovo što smo svi mi donirali je na našu zajedničku korist i zadovoljstvo.

Ravnateljica Opće bolnice Gospić dr. Sandra Čubelić zahvalila se ratnim veteranima 9. gardijske brigade „Vukovi“, građanima i donatorima koji su sudjelovali u humanitarnoj akciji, te je rekla nešto više o samoj opremi:

  • Kupili smo jedan krasan, pomičan respirator koji je pomičan, visoko funkcionalan i čija je funkcija zapravo izmjena plinova u plućima pacijenata, koji nemaju mogućnost vlastitog disanja. Također, kupili smo monitore za nadgledanje vitalnih funkcija , na njima se može pratiti tlak, puls, temperatura i disanje najtežih pacijenata. Kupili smo dva EKG aparata tako da će nam ambulanta za pacijente sa sumnjom na koronu i koronu imati svoj poseban EKG kao i puls oksimetre koji su transportabilni i koji će nam biti od velike pomoći za transport pacijenata.

Podsjećamo, ovoj plemenitoj akciji odazvali su se mnogi građani iz svih dijelova Hrvatske.

 

Također provjerite

Obavijest o planiranom prekidu na području grada Gospića.

Obavještavamo korisnike mreže s područja grada Gospića da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše …

X
Skip to content