ODRŽANA OSNIVAČKA SKUPŠTINA GIMNASTIČKOG KLUBA LIČKI SOKOL

GOSPIĆ – Danas je u vijećnici grada Gospića održana osnivačka Skupština Gimnastičkog kluba Lički Sokol. Sjednici su nazočili gradonačelnik grada Gospića Karlo Starčević, predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik, te poznati hrvač Nikola Starčević. Nakon kraće rasprave jednoglasno je usvojena odluka o osnivanju Udruge, te je za predsjednika kluba izabran Nikola Starčević, dok će funkciju tajnice obnašati Marina Došen. Gradonačelnik Starčević pozdravio je prisutne i podržao osnivanje Gimnastičkog kluba Lički sokol:

  • Dakako da mi je čast biti dionikom osnivanja Gimnastičkog kluba. Sigurno ćete imati punu potporu od nas i financijsku i sve jednu drugu pomoć. Mi stojimo na raspolaganju i činit ćemo sve da taj sport zaživi ovdje kod nas.

Marijo Možnik kazao je kako u Ličko – senjskoj županiji za sada nema niti jedan gimnastički klub, iako trenutno postoje 53 kluba u Hrvatskom gimnastičkom savezu u kojima trenira preko 12 000 djece:

  • Jedna od mojih želja i ciljeva je upravo širenje gimnastike u sve dijelove Hrvatske, pa i tamo gdje dosad nismo imali gimnastičkih klubova, a to je definitivno i Ličko – senjska županija.

Pitali smo izabranog predsjednika Gimnastičkog kluba Lički sokol,  Nikolu Starčevića, koji je glavni cilj samog kluba:

  • Cilj ovoga kluba je omogućiti predškolskom uzrastu djece da se bave jednim od najboljih sportova za razvoj motoričkih znanja i vještina, od nekakvih koordinacijskih do motoričkih sposobnosti snage, izdržljivosti i fleksibilnosti u gimnastici što je dobra baza za sve druge sportove.

Također, dodao je kako je u planu u dogledno vrijeme i izgradnja borilačkog centra odnosno centra za gimnastiku.

 

Također provjerite

TATJANA ŠAVORIĆ STIŽE U PERUŠIĆKU KNJIŽNICU

Noć knjige u Narodnoj knjižnici Općine Perušić obilježit će predstavljanje knjige Tatjane Šavorić, Moja planina. …

X
Skip to content