Ministar Ivan Malenica u Gospiću promovirao uslugu e-Novorođenče

GOSPIĆ- Ministar uprave Ivan Malenica bio je danas u Gospiću gdje je promovirao nadograđenu uslugu e-Novorođenče koju je izradilo Ministarstvo uprave. Ta usluga omogućuje prijavu rođenja djeteta, kao i svih drugih aktivnosti nakon toga, od prijava HZZO-u, Policijskoj upravi, jedinici lokalne samouprave, Poreznoj upravi. Ova zadnja nadogradnja odnosi se i na podnošenje zahtjeva jedinici lokalne samouprave za dodjelu naknade za novorođenče. Gospić je uz Rijeku i Šibenik jedan od prvih koji je pristupio ovoj usluzi. „Nama u Ministarstvu je drago da postoji interes jedinica lokalne samouprave jer je digitalizacija put  kojim  ćemo ići u budućnosti“- kaže ministar Malenica.

Ministar Malenica najavljuje i korištenje brojnih drugih aplikacija. U sustavu e-građani je oko milijun korisnika što je dokaz da je ta digitalna veza između građana i države jako bitna. U završnoj fazi je tako primjerice i realizacija usluge e-pristojbe kojom će u povijest kroz nekoliko mjeseci otići i biljezi.  Certifikat od ministra Malenice o korištenju sustava e-novorođenče primila je ravnateljica Opće bolnice Gospić dr.Sandra Čubelić. Ona podsjeća da je bolnica u tom sustavu od 1.siječnja ove godine  od kada prijavljuju novorođenčad kroz sustav što je roditeljima uštedjelo puno muke.

   S činjenicom da je Gospić zajedno s Rijekom i Šibenikom prvi grad u Hrvatskoj koji je ušao u sustav e-novorođenče posebno je zadovoljan gradonačelnik Karlo Starčević koji se na tome zahvalio ministru Malenici, njegovom Ministarstvu i državnoj tajnici Katici Prpić. Podsjetio je da se e-novorođenče u Gospiću koristi u Dječjem vrtiću za prijave u vrtić. „Osjećamo se naprednima jer smo doista u samom vrhu u Republici Hrvatskoj“- zaključuje gradonačelnik Starčević

Također provjerite

REZULTATI PARLAMENTARNIH IZBORA

Jučer su održani izbori za Sabor koje je obilježila dobra izlaznost, glasalo je više od …

X
Skip to content