Matteo Bocelli otpjevao reinterpretaciju klasika „Can You Feel The Love Tonight“!

Reinterpretacija popularne balade snimljena je u sklopu izdanja “Disney Goes Classical“, koje će na jednom mjestu okupiti rearanžirane verzije pjesama iz Disneyjevih animiranih filmova.

Matteo Bocelli, sin legendarnog Andree Bocellija, otpjevao je reinterpretaciju balade “Can You Feel The Love Tonight”, koja se pojavljuje u Disneyjevom klasiku Kraj lavova. Njegova interpretacija popularne pjesme snimljena je u sklopu izdanja “Disney Goes Classical”, koje će biti objavljeno 2. listopada ove godine. Riječ je o albumu koji na jednom mjestu okuplja rearanžirane interpretacije neke od najomiljenijih pjesama iz Disneyjevih animiranih filmova kao što su PinocchioPocahontasKnjiga o džungli i mnogi drugi.

“Neopisivo mi je drago da sam imao priliku pridružiti se ovom projektu. Kralj lavova je obilježio moje djetinjstvo, zbog čega mi je bila velika čast otpjevati ovu pjesmu. Elton John je moj glazbeni heroj, ne samo zbog glazbe koju kreira, već i zbog njegovog jedinstvenog stila. Nadam se da će se njegov utjecaj odraziti i u glazbi na kojoj trenutno radim, velika mi je želja da ju uskoro možete poslušati”, otkrio je Matteo.

 

Pjesma “Can You Feel The Love Tonight”, koju su napisali Elton John i Tim Rice, 1994. godine je nagrađena Oscarom u kategoriji Najbolje pjesme, a osim u originalnom Kralju lavova, našla se i u računalno animiranoj verziji koja je objavljena prethodne godine.

 

Izdanje “Disney Goes Classical” snimljeno je u legendarnom londonskom studiju Abbey Road Studios, a u njegovom nastajanju sudjelovao je Kraljevski filharmonijski orkestar. Na albumu je gostovala i četverostruka dobitnica nagrade Grammy, Renée Fleming, koja je snimila predivnu interpretaciju pjesme “When You Wish Upon A Star” iz animiranog filma Pinocchio. Uz Fleming, doprinos je dao i japanski guitarist Kaori Muraji, koji je sudjelovao u rekreiranju pjesme “Part Of Your World” iz animiranog filma Mala sirena.

Također provjerite

TRADICIONALNI MALONOGOMETNI TURNIR U LIČKOM OSIKU OD 31. SRPNJA DO 4. KOLOVOZA 2021.

Povodom obilježavanja Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja NK Croatia ’92 najavljuje tradicionalni …

error: Sadržaj je zaštićen!
Skip to content