Grad Gospić provodi verificirani program osposobljavanja za nezaposlene iz područja vrtlarstva i hortikulture u sklopu projekta „Odškrinimo vrata zapošljavanju“

Grad Gospić provodi verificirani program osposobljavanja za nezaposlene iz područja vrtlarstva i hortikulture u sklopu projekta „Odškrinimo vrata zapošljavanju“ koji je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, OP Učinkoviti ljudski potencijali. Voditeljica projekta Nikolina Tonković Čorak:

  • „Pa upravo ovih dana naše vrtlarice su po gradu, možemo ih vidjeti. Praktični dio nastave je u tijeku. Znači nakon što su teorijski dio odslušala, sve o anatomiju, fiziologiji bilja, sjemenarstvu, povrću, cvijeću, ukrasnom bilju, drveću, to isto sad imaju mogućnosti i praktično usvojiti“

Program osposobljavanja namijenjen je isključivo dugotrajno nezaposlenim osobama pripadnicima marginaliziranih skupina s područja Gospića te im pruža mogućnost stjecanja novih vještina i znanja iz područja vrtlarstva i hortikulture, kao i njihovu veću kompetentnost i konkurentnost na tržištu rada.

  • „Vjerujem i nadam se da je provedba ovog projekta grad Gospić odškrinuo vrata lakše zapošljivosti našim sugrađanima, posebno zato jer neki polaznici koji su prošle godine završili su se ili zaposlili i našli radna mjesta, posebno ovi koji imaju diplome iz područja strojarstva,  ili su se samozaposlili.

FOTO: GRAD GOSPIĆ

Također provjerite

ODRŽANA 17. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE BRINJE

U prostorijama Društveno – kulturnog centra održana je 17. po redu sjednica Općinskog vijeća Općine …

X
Skip to content