Grad Gospić objavio Javni poziv za sudjelovanje u radu Prometne jedinice mladeži

U cilju povećanja sigurnosti prometa na području Grada Gospića u suradnji s Policijskom postajom Gospić, Grad Gospić objavljuje Javni poziv za podnošenje prijava za sudjelovanje u radu Prometne jedinice mladeži Grada Gospića za 2020. godinu. Pripadnici Prometne jedinice  mladeži osposobljavaju se s ciljem što uspješnijeg i sigurnijeg upravljanja prometom na cestama, pružanja pomoći sudionicima u prometu, te sudjelovanju u prometno–preventivnim i odgojnim aktivnostima. Prometna jedinica mladeži na području Grada Gospića u turističkoj sezoni (srpanj/kolovoz 2020. godine) pomaže prometnoj policiji u regulaciji prometa,  patroliranju na gradskim prometnicama, pružanju pomoći sugrađanima i gostima u prometu, prvenstveno prilikom parkiranja te nadzora prometa. Pripadnik Prometne jedinice mladeži može biti učenik/ca srednje škole koji je navršio/la 16 godina života, sa prijavljenim prebivalištem na području Grada Gospića, te primjeren u učenju, ponašanju i radu. Uz navedene uvjete pripadnik Prometne jedinice mladeži mora imati zdravstvenu sposobnost koju dokazuje potvrdom liječnika obiteljske/opće medicine. Prilikom odabira pripadnika prometne jedinice mladeži prednost imaju kandidati koji imaju položen vozački ispit bilo koje kategorije.

Pozivaju se zainteresirani kandidati da prijave za sudjelovanje u Prometnoj jedinici mladeži Grada Gospića podnesu najkasnije do 12. lipnja 2020.godine, na adresu: Grad Gospić, Budačka 55, 53000 Gospić.

Uz prijavu je potrebno priložiti:

  • presliku osobne iskaznice,
  • potvrdu liječnika obiteljske/opće medicine kojim dokazuje zdravstvenu sposobnost,
  • broj telefona/mobitela,
  • potvrdu o statusu učenika/dokaz o primjerenom učenju, ponašanju i radu učenika od strane razrednog profesora,
  • te, ako posjeduje, presliku vozačke dozvole.

U postupku izbora izvršit će se testiranje kandidata, nakon čega će se izvršiti odabir ukupno 4(četiri) kandidata, s kojima će se zaključiti ugovor o sudjelovanju u Prometnoj jedinici mladeži Grada Gospića za  2020.godinu.

Troškove opremanja i rada Prometne jedinice mladeži snosi Grad Gospić iz sredstava predviđenih Proračunom Grada Gospića za 2020. godinu.

Dodatne obavijesti o javnom pozivu zainteresirani mogu dobiti u Gradskom upravnom odjelu za komunalnu djelatnost, stanovanje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Grada Gospića, Trg Stjepana Radića br. 14, Gospić, putem  e-mail: katarina@gospic.hrili  kontakt telefon 053/658-801.

Foto: školskiportal.hr

Također provjerite

REZULTATI PARLAMENTARNIH IZBORA

Jučer su održani izbori za Sabor koje je obilježila dobra izlaznost, glasalo je više od …

X
Skip to content