VEĆINA UČENIKA OD 1. DO 4. RAZREDA OŠ DR. JURE TURIĆA GOSPIĆ POHAĐA NASTAVU

GOSPIĆ – Sukladno preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja, te uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od ponedjeljka, 25. svibnja većina učenika od 1. do 4. razreda pohađa nastavu u gospićkoj osnovnoj školi dr. Jure Turić, konkretno 345 učenika od ukupno njih 385. Kako nam je kazao ravnatelj škole Ivica Radošević dio učenika još uvijek je ostao kod kuće, te će biti u kontaktu sa svojim učiteljima. Na naš upit je li zadovoljan sa trenutnom situacijom, Radošević odgovara:

  • Mogu reći da sam vrlo zadovoljan. Ove upute od prošlog tjedna su bile očekivane, moram naglasiti da su učenici apsolutno sigurni u našoj školi. Pohvaljujem ovom prilikom i roditelje, koji se također pridržavaju naših uputa, dovode djecu do školske zgrade, gdje ih mi preuzimamo poštujući sve epidemiološke mjere. Što se tiče predmetne nastave, moram naglasiti da će i dalje svi učenici od 5. do 8. razreda nastavu pohađati na daljinu. Zbog javnosti naglašavam da nastava završava 25. lipnja ove godine.

Također, zanimalo nas je kakva su Radoševićeva očekivanja po pitanju završetka ove nespecifične školske godine:

  • Mi ovih dana imamo razredna vijeća, gdje analiziramo uspjeh učenika. Imamo naputke za vrednovanje i ocjenjivanje. Dakle, nastavna godina će završiti sukladno odlukama od jeseni 2019. , vidjet ćemo kakve će ocjene biti. Napraviti ćemo detaljnu analizu za učenike koji prelaze iz 4. u 5. razred kako bismo provjerili jesu li u određenim zaostacima, isto tako i iz 8. razreda u srednje škole. Svi smo se morali prilagoditi ovoj novonastaloj situaciji.

Također provjerite

Zbog loših vremenskih uvjeta misa povodom svetoga Marka umjesto u Budaku bit će služena u crkvi u Ličkom Osiku

Blagdan je svetoga Marka. Iz župe svetoga Josipa Lički Osik, u čijem sastavu je i …

X
Skip to content