Ruža Uremović, glavna sestra OB Gospić uputila čestitku povodom Međunarodnog dana sestrinstva

Medicinske sestre cijelog svijeta danas slave Međunarodni dan sestrinstva, koji se inače obilježava na dan rođenja Florence Nightingale, začetnice modernog sestrinstva. Inače, ova godina je proglašena međunarodnom godinom sestara i primalja.

U telefonskom razgovoru popričali smo s Ružom Uremović, glavnom sestrom bolnice Gospić i magistrom sestrinstva koja nam je otkrila kako je ovaj posao zahtjevan i odgovoran, pun izazova, ali medincinske sestre obavljaju svoje profesionalne dužnosti na visokom nivou, kako inače, tako i u vrijeme pandemije koronavirusa:

ova situacija s koronavirusom sigurno nas je dovela u prvi plan javnosti, sigurno da nam je ove godine teže, izazovnije, zahtjevnije, ono što kažem da to nije zanimanje već jedan poziv, nama svi ti radni zadatci i obaveze nisu teško pale i sigurno da smo na najvećoj mogućoj razini odradili posao koji se tražio od nas.

Uremović ističe kako ljudi očekuju u svakom trenutku da medicinske sestre  budu raspoložene, obučene u profesionalnom i znanstvenom smislu, ali sve one također imaju obitelji, djecu i slično, tako da obavljanje ovog posla uistinu ponekad spada u izazov s te strane. Svakako, za sve medicinske sestre i tehničare ovo je izuzetno zahtjevno razdoblje, svojim radom i trudom dali su velik doprinos i svaka im čast na tome, ovim putem čestitamo im Međunarodni dan sestrinstva.

FOTO: obgospic.hr

Također provjerite

obilježavanje Dana grada Senja

Dan grada Senja i blagdan Svetog Jurja ove godine će se obilježavati od 20. do …

X
Skip to content