ODRŽANO 12 ONLINE PREDAVANJA U SKLOPU PROJEKTA „MLADI ZA ODRŽIVI RAZVOJ LIKE“

Kako zbog situacije s koronavirusom učenici nisu pohađali nastavu u učionicama škola,  Klaster Lika Destination, zajedno s partnerima, organizirao je 12 online predavanja za 75 učenika osnovne i srednje škole u sklopu provedbe projekta „Mladi za održivi razvoj Like“.

Predavanja su iz svog područja, a unutar 3 programa izobrazbe o održivom razvoju,  održale organizacije civilnog društva: Klaster Lika Destination, Društvo „Naša djeca“ Grada Gospića, Lička ekološka akcija te tvrtka Gacka konzalting d.o.o.

Tako su putem Zoom aplikacije učenici nižih i viših razreda osnovne škole dr. Jure Turića u Gospiću i učenici srednje škole Plitvička jezera iz Korenice slušali o posebnostima destinacije Lika, održivom razvoju, volontiranju, bioraznolikosti te gospodarenju otpadom.

Vjerujemo da će djeca i mladi koji su prisustvovali predavanjima usvojena znanja o održivom razvoju uspješno primjenjivati u svakodnevnom životu kao i prenositi na svoje kolege iz škole, prijatelje, roditelje i širu lokalnu zajednicu koji će slijediti njihove primjere života u skladu s održivim razvojem.

Podsjetimo, projekt “Mladi za održivi razvoj Like” započeo je s provedbom 02. srpnja 2019. godine, a financira se u sklopu poziva “Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije” Švicarsko – hrvatskog programa suradnje.

Stajališta izražena u ovom programu isključiva su odgovornost Klastera Lika Destination i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

IZVOR I FOTO: KLASTER LIKA DESTINATION

Također provjerite

GROCKS 2020. ZAPOČEO FENOMENALNIM KONCERTOM CRVENE JABUKE NA TRGU STJEPANA RADIĆA

GOSPIĆ – Srpanj u Gospiću, ovogodišnja sadržajno bogata manifestacija započela je na najbolji mogući način …