OD DANAS POČINJE S RADOM GRADSKA KNJIŽNICA NOVALJA

Sukladno mjerama Vlade Republike Hrvatske Gradska knjižnica Novalja od danas ponovno započinje rad s korisnicima za posudbu knjiga bez korištenja čitaonice. Knjižnica će u prvoj fazi biti otvorena za korisnike od ponedjeljka do petka u vremenu od 10 do 14 sati.  U radu Knjižnice radnici i korisnici dužni su se pridržavati smjernica za rad s korisnicima i građom:

  1. Potrebno je osigurati pridržavanje najviših higijenskih standarda te održavati propisani razmak od 2 metra između korisnika te knjižničara.
  2. Na vidljivim mjestima istaknut će se upute i preporuke za pridržavanje općih pravila o higijeni.
  3. Knjižničari moraju imati zaštitne rukavice i zaštitnu masku.
  4. Pristup korisnicima u prostor knjižnice je i dalje zabranjen, vrši se posudba i povrat građe preko šaltera (odnosno stola koji je smješten na ulazu u knjižnicu).
  5. U pred prostoru knjižnice (hodnik na ulazu) smije se nalaziti samo jedan korisnik.
  6. Korisnici po ulasku u pred prostor knjižnice obavezno dezinficiraju ruke.
  7. Knjige i ostale vrste građe koje korisnici vraćaju odlažu se u kutije na stolu, a nakon svakog se vraćanja građe stol dezinficira. Knjižničar bilježi datum i vrijeme prihvata građe. Kutije se na kraju radnog dana zatvaraju i odlažu u zasebnu prostoriju gdje se zadržavaju 72 sata. Po isteku od 72 sata knjige i ostale vrste građe se razdužuju i vraćaju natrag u police.
  8. U pravilu jedna osoba preuzima vraćenu građu, a druga izdaje naručenu građu. Ukoliko to nije moguće organizirati, knjižničar mora obavezno dezinficirati ili pravilno oprati ruke (prema naputcima HZJZ) između prihvata vraćene građe i izdavanja građe.
  9. Preporučuje se da korisnici telefonski naručuju knjige i ostalu građu kako bi smanjili gužve i skratili čekanja ispred same knjižnice. Na ovaj način naručena građa može se podignuti nakon 24 sata (sljedeći dan) od narudžbe.

 IZVOR: GRAD NOVALJA

Također provjerite

REZULTATI PARLAMENTARNIH IZBORA

Jučer su održani izbori za Sabor koje je obilježila dobra izlaznost, glasalo je više od …

X
Skip to content