Započele su prijave za izbor najuzoritije hrvatske žene

Započele su prijave za izbor najuzornije hrvatske žene koji će se ove godine održati u općini Pitomača 17. listopada 2020. Kao jedan od ciljeva navedenog izbora navodi se promocija važnosti žene na selu s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, ali isto tako i očuvanju obitelji i kulturne baštine.
Postoje i uvjeti za izbor najuzornije hrvatske žene: kandidatkinje moraju imati između 25 i 65 godina, imati hrvatsko državljanstvo, živjeti na selu, uživati ugled u svojoj sredini, imati lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvoditi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvarati umjetnička djela. U svojoj sredini žena je poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života žene, obitelji i zajednice, a koja do sada nije sudjelovala na natjecanju za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene.
Prijave se zaprimaju do 30. lipnja 2020. godine. Više informacija možete pronaći na službenoj stranici Ministarstva poljoprivrede.

Radio Gospić/Ministarstvo poljoprivrede

foto: poljoprivreda.gov.hr

Također provjerite

Dnevni red za 34. sjednicu Gradskog vijeća Grada Gospića

34. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića održat će se 29. travnja u Gradskoj vijećnici …

X
Skip to content