U zajedničkoj humanitarnoj akciji Rotary klubovi Gospić, Zagreb Medveščak i Zagreb Ilica isporučili zaštitne vizire i dezinficijense Općoj bolnici Gospić i domovima zdravlja u Lici

Zagreb, 29. travnja 2020. –  Zajednička humanitarna akcija Rotary klub Zagreb Medveščak, Rotary klub Gospić i Rotary klub Zagreb Ilica usmjerena je na pomoć medicinskim ustanovama u Ličko Senjskoj županiji.
Danas je Općoj bolnici Gospić isporučena veća količina dezinficijensa koji će omogućiti održavanje propisanih uvjeta dezinfekcije prostora u kojima borave pacijenti i bolničko osoblje.  Osim dezinficijensa u okviru ove humanitarne akcije, bolnici i domovima zdravlja u Lici isporučeni su zaštitni viziri koji će omogućiti zaštitu medicinskog osoblja, a time i pacijenata od širenja zaraze, a prethodno su prošli test za primjenu u medicinskim ustanovama.
Rotary klubovi žele dati potporu hrvatskim proizvođačima pa su akciju proveli u suradnji s hrvatskim poduzećima Labud d.d. , Unija Nova d.o.o. i Hladni Val d.o.o.
Ova je akcija još jedna u nizu pomoći medicinskom osoblju na prvim linijama obrane od COVID-19. Organizirana je od strane četrdeset i četiri kluba i velikog broja rotarijanaca u Hrvatskoj koji sudjeluju u akciji kojom se proizvode, distribuiraju i dostavljaju zaštitni viziri za medicinsko osoblje širom Hrvatske te dostavljaju druge vrste zaštitne opreme i sredstava.
IZVOR: Rotary klub Gospić

Također provjerite

Župan Petry sa suradnicima posjetio općinu Donji Lapac

Jučer je u prostorijama Općine Donji Lapac upriličen radni sastanak na kojem su uz domaćine, …

X
Skip to content