MUZEJ LIKE GOSPIĆ I MEMORIJALNI CENTAR „NIKOLA TESLA“ U SMILJANU PONOVNO OTVORILI VRATA SVOJIM POSJETITELJIMA UZ POŠTIVANJE PROPISANIH MJERA

GOSPIĆ – Odlukom Vlade Republike Hrvatske za javnost su ponovno otvoreni arhivi, knjižnice, muzeji i galerije uz pridržavanje uputa Nacionalnog stožera Civilne zaštite, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i županijskih stožera za sprječavanje širenja zaraze. Ravnateljica Muzeja Like Gospić dr. sc. Tatjana Kolak kaže kako svi zaposlenici poštuju preporuke Stožera, nabavljeni su viziri, a tu su i neizostavne maske za lice, rukavice i dezinficijensi koji su predviđeni i za posjetitelje:

  • Ja nažalost moram reći da mi nismo imali dvadeset posjetitelja istovremeno ni prije COVID-a, tako da mislim da nećemo imati ni sada.

Što se tiče Memorijalnoga centra „Nikola Tesla“ u Smiljanu, Kolak ističe kako je ograničen broj posjetitelja u cijelom centru maksimalno do trideset, s tim da u objekte ulaze po različitom režimu, a to je u rodnu kuću Nikole Tesle do pet osoba (četiri posjetitelja uz zaposlenika), u ispitnoj stanici tri osobe (dva posjetitelja i zaposlenik), te u multimedijalnoj dvorani može biti sveukupno deset ljudi:

  • Moram reći kako smo Memorijalni centar ostavili ovaj tjedan u režimu samo dopodnevnog rada, dakle do 15 sati, da bi smanjili mobilnost upravo u ono vrijeme blagdana i vikenda, a od ponedjeljka ćemo krenuti u cjelodnevni rad tako da razdvojimo i zaposlenike uz sve one propisane nužne mjere opreza.

Uz poštivanje već spomenutih mjera opreza, ravnateljica Muzeja Like Gospić dr. sc. Tatjana Kolak poziva zainteresirane da svakako posjete Muzej Like Gospić i Memorijalni centar „Nikola Tesla“ u Smiljanu.

Foto: Muzej Like Gospić

Također provjerite

“Mirisi i okusi geografskih otkrića”, slikovnica nastala na Odjelu za nastavničke studije u Gospiću

GOSPIĆ- U organizaciji gospićkog Odjela za nastavničke studije, a u sklopu obilježavanja Dana Sveučilišta u …

X
Skip to content