Inscription COVID-19 on blue background. World Health Organization WHO introduced new official name for Coronavirus disease named COVID-19

KORONAVIRUS U LIČKO – SENJSKOJ ŽUPANIJI: 8. DAN ZAREDOM NEMA NOVOOBOLJELIH OSOBA

Nakon pomno analizirane situacije u posljednjih 14 dana, Stožer civilne zaštite Ličko-senjske županije zaključio je da su se stekli povoljni epidemiološki uvjeti za ukidanje karantene za područje naselja Udbina.  Stožer će i dalje vrlo pomno pratiti situaciju na Udbini te ukoliko se pogorša epidemiološka situacija moguće je ponovno donošenje određenih epidemioloških mjera.

Sustav izdavanja e-propusnica i dalje ostaje obvezan za osobe s područja naselja Udbina. Stoga dajemo naputak Stožeru civilne zaštite Općine Udbina da vrlo pomno analizira izdavanje propusnica kako bi se održala povoljna epidemiološka situacija na Udbini.

Što se tiče Doma za stare i nemoćne na Udbini sve mjere koje su se poduzimale do sada nastavljaju se.

Stožer Ličko-senjske županije zahvaljuje se stanovnicima Udbine na razumijevanju i odgovornom ponašanju. Do ovog uspjeha došli smo zajednički vašim striktnim pridržavanjem  epidemioloških mjera.

Zaključak o ukidanju karantene stupa na snagu 27. travnja 2020. godine (ponedjeljak) u 00,00 sati.

 

Vezano za situaciju koronavirusa, osmi dan za redom nema novooboljelih osoba.

Provedeno je testiranje oboljelih osoba s područja Novalje, rezultati testiranja su negativni. Broj izliječenih osoba na području Ličko-senjske županije se povećao na tri.

U posljednja 24 h uzeta su dodatna 2 uzorka, pristigla su 3 negativna rezultata testiranja te se čeka rezultat 1 uzetog uzoraka.

Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega su tri osobe izliječene. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 300 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 139 osoba.

U protekla 24 sata policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ nad 90 osoba na području Ličko-senjske županije kojom prilikom nisu utvrđena kršenja/nepoštivanja izrečenih mjera samoizolacije.

Zaprimljene su dvije dojave o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, prilikom provjere dojave nisu potvrđene.

U protekla 24 sata nije utvrđeno kršenje Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez propusnice).

 

S poštovanjem,

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE LSŽ

IZVOR: lico-senjska.hr

Također provjerite

Brozičević – Povjerenik Vlade Republike Hrvatske za Gospić

Na zatvorenome dijelu 296. sjednice Vlade RH, Anamarija Bralić Silić imenovana je povjerenicom Vlade Republike …

X
Skip to content