Jack Savoretti predstavio prvi singl na talijanskom jeziku – i nosi humanitarni karakter

Pjesmu je napisao s fanovima putem Instagrama, a svi prihodi bit će namijenjeni talijanskoj bolnici San Martino u Genovi

U duhu solidarnosti i u suradnji s fanovima iz Italije, engleski glazbenik talijanskih korijena Jack Savoretti predstavlja svoju prvu pjesmu upravo na talijanskom jeziku. Pjesma nosi naziv „Andrà Tutto Bene“, odnosno u prijevodu „All Will Be Fine“, što je ujedno i trenutni slogan Italije, zemlje koja je snažno pogođena pandemijom koronavirusa.

 Pjesma je napisana u suradnji s talijanskim fanovima, koji su se Jacku pridružili tijekom Instagram Live sessiona i zajedno s njim ispisali emotivne stihove. Objava sa sobom nosi i humanitarni karakter, budući da će svi prihodi od pjesme biti donirani bolnici San Martino u Genovi, jednoj od pandemijom najopterećenijih bolnica u sjevernoj Italiji. „Andrà Tutto Bene“ je od danas, 2. travnja dostupna u radijskom eteru i putem digitalnih glazbenih platformi:

Jack je glavninu pjesme snimio u svom kućnom studiju, gudačke dionice aranžirao je i izveo Davide Rossi (Coldplay, The Verve, Goldfrapp), dok se za finalnu produkciju pobrinuo Cam Blackwood (George Ezra, London Grammar, Florence + the Machine).

 „Bila mi je čast napisati pjesmu na ovaj način, uz pomoć svih talijanskih prijatelja. Oni su nas na ovaj način na trenutak pozvali u svoje živote i kroz poeziju podijelili s nama svoja iskustva i emocije.“, otkriva Jack Savoretti iskustvo stvaranja pjesme na ovaj način, a čitava priča zabilježena je i u pratećem videospotu.

 

Autori pjesme:

Andrea Ramolo, Beatrice Funiciello, Carmen Frana, Elisa Terlizzi, Eugenio Boggio, Fabio Negovetti, Francesca Greppi, Giorgio Naldi, Giovanni Galletto Savoretti, Giulia Ferrari, Giulia Frasca, Giusy Zagari, Isabella Misceo, Julia Schweizer, Lucia Antelmi, Loubat Carolina, Maddalena Conni, Mariela Manca, Marta A. Savoia, Nicolò De Carlo, Sabrina Casu, Simone Lacurto, Valeria Roveda, Veronica Derosas

IZVOR: Universal Music Hrvatska

Također provjerite

ODRŽANA 17. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE BRINJE

U prostorijama Društveno – kulturnog centra održana je 17. po redu sjednica Općinskog vijeća Općine …

X
Skip to content