GRAD GOSPIĆ NASTAVLJA S DODJELOM BESPOVRATNIH FINANCIJSKIH SREDSTAVA TRGOVAČKIM DRUŠTVIMA I OBRTIMA S PODRUČJA GRADA S CILJEM UBLAŽAVANJA POSLJEDICA UZROKOVANIH KORONAVIRUSOM

GOSPIĆ – Situacija s koronavirusom svakako će ostaviti posljedice na gospodarstvo. Kako bi se one ublažile, Grad Gospić nastavlja s dodjelom bespovratnih financijskih sredstava trgovačkim društvima i obrtima s područja grada. Zamjenica gradonačelnika Grada Gospića, Kristina Prša upoznala nas je s podatkom kako je do današnjeg dana odnosno 30. travnja zaprimljena 81 prijava, izdana su 52 pozitivna Zaključka i što je najvažnije, sredstva se isplaćuju:

  • Ja smatram da će im ova pomoć od Grada Gospića kolika god da jest, pomoći da održe svoju likvidnost zato što ovim sredstvima koja im Grad Gospić dodjeljuje, mogu pokriti svoje režijske i druge troškove, ali mogu pokriti i one troškove nabave materijala i higijenskih potrepština kako bi mogli raditi uz poštivanje ovih mjera, koje je donio Nacionalni stožer.

Financijska sredstva po odobrenom zahtjevu doznačavat će se mjesečno. Za travanj odmah po pravovaljano podnesenom zahtjevu, ali isto tako i  za svibanj, te lipanj ove godine nakon dostave dokaza o broju zaposlenih za navedene mjesece, te dokaza o utrošku sredstava za prethodni mjesec. Također, Prša se osvrnula i na trenutnu situaciju u Gradu Gospiću:

  • Otkako je ova kriza započela, građani su se u Gradu Gospiću jako dobro ponašali, bili su jako disciplinirani. Gospićani su u velikoj mjeri slušali preporuke Stožera. Ja im na tome čestitam!

 

Također provjerite

ART & FUN radionica u Otočcu

Ako ste se oduvijek htjeli okušati u slikarstvu, želite naučiti više o načinima slikanja, miješanju …

X
Skip to content