Zamjenica gradonačelnika Gospića, Kristina Prša predstavila mjere pomoći gospodarstvenicima na području Grada

Zamjenica gradonačelnika Gospića, Kristina Prša predstavila je danas u programu Radio Gospića prve od niza budućih mjera koje će pomoći gospodarstvenicima na području Grada, ali i svim ostalim građanima, a povezane su sa trenutnom situacijom pojavnosti korona virusa. Naime, zamjenica je istaknula kako je već donesena Odluka o neplaćanju dječjeg vrtića i produženog boravka, a danas je gradonačelnik Karlo Starčević donio Odluku o interventnim mjerama pomoći gospodarstvu na području Grada Gospića zahvaćenog pandemijom koronavirusa.

Zamjenica pojašnjava kako se ova mjera odnosi na pomoć svim onim pravnim i fizičkim osobama (obrtnicima)  koji imaju zabranu rada. Mole se ti gospodarstvenici da račun za drugi kvartal komunalne naknade ne plate (4., 5., i 6. mjesec). Odluka o odgodi plaćanja vrijedi tri mjeseca s mogućnošću produljenja, a nakon isteka tog roka Gradsko vijeće donosi Odluku o potpunom ili djelomičnom oslobađanju ili obročnoj otplati. Navedena mjera odnosi se i na plaćanje spomeničke rente.

Druga mjera za gospodarstvenike odnosi se na potpuno oslobađanje zakupnine za zakup poslovnih prostora te zakupnine odnosno naknade za korištenje javnih površina i dijelova neizgrađenog građevinskog zemljišta.

Za sve građane od danas nema plaćanja parkiranja na javnim parkiralištima Grada Gospića. Odluka je donesena na vrijeme od tri mjeseca s mogućnošću produljenja. Isto tako, Komunalac Gospić svim gospodarstvenicima koji imaju zabranu rada neće ispostaviti račun za odvoz smeća.

Zamjenica Prša apelira na sve građane da budu strpljivi, staloženi i prije svega složni.

            –„ Pomozimo sami sebi i jedni drugima, pridržavajmo se uputa Nacionalnog stožera. Isto tako pozivam sve institucije u Gradu, ali i Ličko-senjsku županiju da pomognu gospodarstvenicima pred kojima se nalazi jedno iznimno teško vrijeme. Jedine točne, istinite informacije daje Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske. „

Marija Štimac

Također provjerite

Zbog loših vremenskih uvjeta misa povodom svetoga Marka umjesto u Budaku bit će služena u crkvi u Ličkom Osiku

Blagdan je svetoga Marka. Iz župe svetoga Josipa Lički Osik, u čijem sastavu je i …

X
Skip to content