U spotu Teške industrije predviđen potres i prazne ulice

Novo je jutro, pjesma Teške industrije premijerno izvedena na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu, dobila je video spot. Angažirajući poznatog splitskog redatelja spotova, Žaru Batinovića, članovi Teške industrije zasigurno nisu ni sanjali da bi kadrovi njihovog novog spota mogli na neki način ocrtavati današnju stvarnostAutor pjesme i gitarist Teške industrije, Vedad Hadžiavdić napisao je prekrasnu ljubavnu pjesmu u kojoj novo jutro daje vjeru u neku novu, bolju ljubav, a Žare Batinović slikom je na pomalo neobičan način povezao buru emocija koju proživljavamo zbog izgubljene ljubavi.

Žare Batinović autor je kultnog spota Teške bojeMajki, a snimao je spotove za Olivera Dragojevića, TBF i brojne druge izvođače. “Prijatelji smo dugi niz godina i htjeli smo da nam za ovu pjesmu baš on napravi spot. Spot je krenuo u realizaciju potkraj 2019. godine i često mi je slao detalje spota, ali mi se nikako nisu sviđali jer su bili kataklizmični. Upozoravao sam ga da želim vedar spot, ali tvrdoglavi Dalmoš se nije dao smesti. Finalnu verziju sam dobio prije petnaest dana i bio sam zgrožen. Pitao sam ga čemu potresi i bijeg ljudi, čemu takva kataklizma jer je pjesma  pozitivna i govori o novom jutru i novom danu? Donio sam odluku da ne idem sa spotom vani. Međutim, kad se u nedjelju ujutro dogodio potres, sjetio sam se spota. Odvrtio sam ga ponovno i shvatio da je Žare predvidio sve ono što nam se događalo. Potres, zemlja okrenuta naglavačke, automobili i ulice bez ljudi, igrališta bez djece, žena u bijegu koja se pretvara u pticu Fenix…itd. Shvatio sam da ovakav spot sad itekako ima smisla“, objasnio je Ivica Propadalo.

Novo je jutro i novi je dan, zaista je prva je pomisao s kojom se danas bude svi na svijetu u zajedničkoj borbi za život i s nadom da će svanuti onaj dan kad će se naši životi vratiti u normalu.

IZVOR/FOTO: CROATIA RECORDS

Također provjerite

ODRŽANA 17. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE BRINJE

U prostorijama Društveno – kulturnog centra održana je 17. po redu sjednica Općinskog vijeća Općine …

X
Skip to content