Priopćenje gradonačelnika

Poštovani sugrađani,
temeljem preporuke Vlade Republike Hrvatske, Nacionalnog stožera civilne zaštite i Ministarstva znanosti i obrazovanja u vezi situacije s koronavirusom COVID-19 Grad Gospić donosi mjeru o privremenom zatvaranju Dječjeg vrtića Pahuljica na dva tjedna, od ponedjeljka 16.ožujka 2020.
Iznimno u slučajevima da roditelji nisu u mogućnosti zbrinuti dijete/djecu osim u okviru vrtića, a obvezni su biti na radnom mjestu, Dječji vrtić Pahuljica obvezuje se organizirati neposredni rad s djecom. Apeliramo na roditelje da se pridržavaju donesenih mjera kako bi što učinkovitije proveli mjere zaštite.
Upute što se tiče osnovnih škola s područja Grada Gospića možete naći na mrežnim stranicama OŠ Dr. Jure Turića http://www.os-gospic.hr/.
Ovim putem apeliram da u novonastaloj situaciji povezanoj sa koronavirusom COVID-19 svi zajedno ostanemo staloženi i da ne širimo paniku.
Podsjećam vas da je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske dao naputke o ponašanju koje će nam prema preporuci struke svima olakšati suočavanje s ovom situacijom.
Napominjem da u gradu Gospiću nema niti jednog evidentiranog slučaja prisutnosti koronavirusa te još jednom naglašavam da su sve ovo preventivni postupci zaštite i da ne trebamo širiti paniku. Stručne službe rade svoj posao, a mi se moramo ponašati kao odgovorni građani.
Isto tako, apeliram na sve sugrađane kojima nije nužno i hitno da maksimalno smanje svoj dolazak u gradske ustanove i upravna tijela Grada, kako bi i našim djelatnicima olakšali posao ali i zaštitili njihovu zdravstvenu sigurnost.
O svim odlukama i najnovijim informacijama od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske bit ćete na vrijeme obaviješteni.
Zahvaljujemo svim sugrađanima na odgovornom ponašanju, strpljenju i razumijevanju te vjerujemo da će se ova situacija u što skorijem roku stabilizirati.

S poštovanjem,

GRADONAČELNIK
Karlo Starčević

Također provjerite

ODRŽANA 17. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE BRINJE

U prostorijama Društveno – kulturnog centra održana je 17. po redu sjednica Općinskog vijeća Općine …

X
Skip to content