PRIOPĆENJE ZA MEDIJE- KRISTINA PRŠA

Poštovani sugrađani i svi koji čitate mnoge objave u sredstvima javnog priopćavanja,

posljednjih dana u medijima svi tražimo informaciju, podatak, novu objavu vezanu uz broj oboljelih ili barem utjehu s obzirom na sve što nas je snašlo.  Mnogi od predstavnika nacionalnih i lokalnih medija informiraju nas objektivno, ulijevaju građanima povjerenje u sustav i nadu da ćemo se iz svega izvući sa što manje posljedica, zdravstvenih i ekonomskih. S druge strane, onima, rekla bih, nedobronamjernima među nama, ovo je prilika za provokacije, omalovažavanja te potpuno netočno i neobjektivno prenošenje informacija s ciljem dovođenja u zabludu čitatelja koji ovih dana jako pate i strahuju za svoje zdravlje, zdravlje svojih najmilijih posebno onih starijih i ugroženih, ali isto tako strahuju mnogi i za svoja radna mjesta, jer svi svjedočimo snažnom gospodarskom zastoju.

Kao zamjenica gradonačelnika moram reći da sam osupnuta radom  i natpisima nekih lokalnih medija. Vrlo rijetko čitam te sramotne uratke, međutim kada vidim koliko neznanja stoji u nepotpisanim redakcijskim tekstovima, osjećam dužnost i obvezu reagirati.

Grad Gospić, kada se radi o pozitivnim mjerama za građane pogođene trenutnom krizom, ne razlikuje se mnogo od drugih gradova, ma koliko god nas neki htjeli tako prikazati. Grad Gospić donio je čitav paket mjera kojima će se rasteretiti poduzetnike i građane. Odluka o neplaćanju usluga dječjeg vrtića i produženog boravka u osnovnim školama stupila je na snagu odmah nakon zatvaranja vrtića i škola, dok Odluka o privremenoj obustavi naplate parkiranja na javnim parkiralištima Grada Gospića  stupa na snagu danas isto kao i Odluka o interventnim mjerama pomoći gospodarstvu na području Grada Gospića zahvaćenog epidemijom koronavirusa (COVID-19). Isto tako, naglašavam kako su navedene mjere tek početak onoga što ćemo nazvati čitavim paketom mjera kojima ćemo pružiti podršku i pomoć gospodarstvenicima na području Grada Gospića i vjerujem da ćemo, uz mjere koje propiše Vlada RH, uspjeti prebroditi ovu strašnu ekonomsku krizu.

Nadasve me kao čovjeka i profesionalca vrijeđa i ljuti što o mjerama, poticajima,  porezu i prirezu, potpisivanju ugovora sa udrugama i drugim temama govore ljudi koji nemaju nikakav uvid u interno funkcioniranje grada, donošenje odluka i sastanke brojnih kriznih stožera koji svakodnevno rade na širokom spektru tema i gospodarskih djelatnosti koje su pogođene ovom krizom. I ne samo da govore, već ih plasiraju u širi eter, a netočne informacije su tim opasnije ako su izrečene u kriznim vremenima.

Nadalje želim reći da smo svi pogođeni ovom situacijom sa širenjem COVID-19 virusa te da smo suočeni s najvećom krizom nakon Domovinskog rata. Gradska uprava Grada Gospića, prema naređenju Nacionalnog stožera civilne zaštite, ne radi sa strankama ali naši se službenici se izmjenjuju u uredima, a gradonačelnik, mi zamjenici i naši pročelnici svakodnevno radimo kako bi bili, telefonski ili mailom, na usluzi svima vama, poštovani sugrađani, i odgovarali na vaše svakodnevne upite vezane uz Odluke koje donosi Nacionalni stožer civilne zaštite, te kako bi u najtežim vremenima donosili odluke.

Istina, Grad Gospić naknadno će potpisati ugovore s udrugama, jer se redovne djelatnosti trenutno ne odvijaju, Grad Gospić usvojit će mnoge odluke za pomoć poduzetništvu i građanima te kao i do sada potpomagat će i dalje razvoj poljoprivrede.

Grad Gospić i ovim putem koristi svoj kanal javnog komuniciranja da u domove naših građana koje je možda uznemirilo netočno izvještavanje medija unese istinu i informacije koje će ih umiriti. U ovom trenutku to smatramo našom odgovornošću jer građani Gospića se pridržavaju propisanih mjera, danima ne napuštaju svoje domove i nećemo dopustiti da se u njihove kuće i među članove njihovih obitelji unese nemir plasiranjem netočnih informacija.

Navikli smo na brojne kritike koje vrlo često dolaze iz istih izvora, ali navikli smo i na to da nam građani vjeruju i da nas podupiru. Iako je rečeno da je „Prosinac u Gospiću“ za svaku kritiku vi dragi građani ste se s nama družili cijeli mjesec. Iako je „Srpanj u Gospiću kritiziran kao skup, i tada su ulice bile pune ljudi, a vaši komentari mahom pozitivni. I u ovoj situaciji koja je, usudila bih se reći daleko najozbiljnija situacija za našeg mandata, slušat ćemo što nam govorite, a za takvu svrhu i služe naši komunikacijski kanali – web stranica Grada i službena Facebook stranica koje i u ovim teškim trenucima primaju vaše upite, svaki od njih razmotre i svaki završi na pravoj adresi.

Dragi i poštovani sugrađani, radimo i radit ćemo i dalje, naši Odjeli i službenici nisu vam zatvorili vrata, a naša proračunska sredstva bit će usmjerena na prevladavanje trenutnih poteškoća zbog kojih ćemo dugo osjećati posljedice.

Apeliram na sve sugrađane koji ne moraju napuštati svoje domove da ostanu u kućama, apeliram da se pridržavaju držanja distance, izbjegavanja socijalnih kotakata, redovitih higijenskih mjera te da se pridržvaju svih odluka koje donese Nacionalni stožer civilne zaštite RH.

Isto tako, molim vas, dragi sugrađani budimo složni i  trudimo se zajedništvom i pridržavanjem mjera prevladati ovu situaciju.

S poštovanjem,

                                                                                                                  Zamjenica gradonačelnika

                                                                                                                                Kristina Prša

Također provjerite

ODRŽANA 17. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE BRINJE

U prostorijama Društveno – kulturnog centra održana je 17. po redu sjednica Općinskog vijeća Općine …

X
Skip to content