Likovna udruga Lika pokrenula akciju #slikamodoma

U uvjetima proglašene epidemije na području Republike Hrvatske, Likovna udruga Lika obustavila je izvođenje aktivnosti na lokaciji Galerije LU do daljnjeg.

– „Projekti naše udruge koji su odobreni i planirani za provedbu u 2020. godini su 4ART i Institucionalna podrška Program rada Galerije „LU“ , to su projekti financirani sredstvima Grada Gospića, zatim Paket kulture 2, projekt financiran sredstvima Ministarstva kulture RH i Kreativne inicijative, projekt kojeg provodimo u partnerstvu s udrugom Ambidekster klub iz Zagreba.“   – pojasnio je predsjednik udruge Likovna udruga Lika, Nikica Jelić.

Prema uputama Stožera civilne zaštite Galerija LU je zatvorena do daljnjega, no sukladno  mogućnostima, Likovna udruga Lika organizira provođenje dijela aktivnosti odobrenih projekata uz pomoć informacijske tehnologije. Jedna od takvih aktivnosti je akcija usmjerena prema ciljanoj skupini djeci osnovnoškolskog uzrasta pod nazivom #slikamodoma.

– „ Pozivamo djecu osnovnoškolskog uzrasta s područja Ličko-senjske županije da dostave datoteke svojih likovnih uradaka (crteža, slika, digitalnih crteža i slika) na mail adresu Likovne udruge Lika lulika.gs@gmail.com. Mi ćemo na našoj web stranici lulika.hr, na facebook i Instagram stranici Likovne udruga Lika objavljivat radove koje nam pošalju djeca, stručni žiri ocijenit će radove i proglasiti pobjednike tjedna u dvije kategorije: razredna nastava i predmetna nastava.“

Također, Likovna udruga Lika raspisala je natječaj za ovu školsku godinu „Mali lički likovni anale „ koji će se vrlo vjerojatno, iako je u tijeku, prolongirati na sljedeću školsku godinu.

Iva Talajić/foto: http://www.lulika.hr/

Također provjerite

Predavanje u NSK Gospić

U Samostalnoj narodnoj knjižnici Gospić 24. travnja održat će se predavanje na temu Bitka kod …

X
Skip to content