U OTOČCU PREDSTAVLJENA KNJIGA „MOST PONAD BURNE RIJEKE“ AUTORA DALIBORA TALAJIĆA

OTOČAC – U book caffe-u Paradiso jučer je gostovao poznati autor, Dalibor Talajić gdje je predstavio svoju knjigu „Most ponad burne rijeke“ čije stranice kriju toplu ljudsku priču o velikoj borbi jednog malog tatinog borca s autizmom. Sam autor kazao je kako je knjiga na neki način osobna priča o problemima njegovog sina do polaska u školu, a za koju je bilo rečeno da ju neće niti vidjeti:

 

  • Knjiga je zapravo nekakav prošireni dnevnik. Ja sam sebi kroz pisanje pokušao analizirati što se događa, ne bi li tako razloženo u riječi pred sobom mogao smisliti što dalje na osnovu toga. Pisao sam ju nekoliko godina i ona je završena u trenutku kad su me događaji iz knjige kronološki stigli. – pojasnio je Talajić.

 

Na promociji knjige sudjelovali su i predstavnici Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“ iz Gospića. Kako nam je rekla predsjednica Udruge Željka Šikić poremećaji iz spektra autizma također spadaju u njihovo područje interesa:

 

  • U našoj Udruzi od 26 članova negdje otprilike šestero odnosno sedmero djece ulazi u jedan od spektara autizma po njihovoj dijagnozi. Ono što je najbitnije za naše korisnike, našu djecu bio bi individualni stručni rad stručnjaka različitih profila. – istaknula je između ostaloga Šikić

 

Također, knjiga „Most ponad burne rijeke“ autora Dalibora Talajića krije u sebi i puno više nego što se to čini na prvi pogled. Nudi glasno razmišljanje samog autora o raznim životnim izazovima kao i rješenja za svakodnevne probleme svih nas.

 

Petar Tomljenović

Također provjerite

REZULTATI PARLAMENTARNIH IZBORA

Jučer su održani izbori za Sabor koje je obilježila dobra izlaznost, glasalo je više od …

X
Skip to content