Potpisani su Ugovori o dodjeli proračunskih sredstava  predstavnicima službi civilne zaštite s područja Grada Gospića

GOSPIĆ- U Uredu gradonačelnika potpisani su Ugovori o dodjeli proračunskih sredstava   predstavnicima službi civilne zaštite s područja Grada Gospića. Sredstva se dodjeljuju Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja – Stanica Gospić, Hrvatskom crvenom križu – Gradskom društvu Crvenog križa Gospić, te Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Pazarišta. Radi se o ukupnom iznosu od 768,000 kuna. Gradskom društvu Crvenog križa Gospić iz  Programa javnih potreba zdravstvene zaštite i socijale skrbi Grada Gospića dodijeljeno je 415.000,00 kn  za  redovitu djelatnost, Službu traženja, te programe Dobrovoljnog darivanja krvi, Prve pomoći za građanstvo i Zaštitu i promociju zdravlja.  Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja- Stanica Gospić za redovitu djelatnost dodijeljeno je  70.000 kn. Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Pazarišta iz proračuna Grada Gospića u 2020. god  dodijeljena su sredstva namijenjena financiranju i ostvarivanju zajedničkog interesa u provedbi redovite djelatnosti u iznosu od 283.000 kuna.

Ispred Grada Gospića ugovore je potpisao gradonačelnik Karlo Starčević koji  se zahvalio Gradskom društvu Crvenog križa Gospić, volonterima koji nesebično vode brigu o nemoćnima i potrebitima. Također, zahvalio se i HGSS Stanici Gospić koja je jedna od najoperativnijih Stanica u Republici Hrvatskoj i volonteri su dali posljednjih godina veliki obol spašavanja na ovim prostorima.

Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Gospić Vlado Brkljačić i pročelnik HGSS Stanice Gospić Josip Brozičević zahvalili su se gradonačelniku Starčeviću na podršci koju im pruža te što je prepoznao njihov rad i važnost za lokalnu zajednicu.

Iva Talajić/GRAD GOSPIĆ

Također provjerite

U Gospiću “Hodanjem do zdravlja”

Akciju “Hodanjem do zdravlja” prvi put organizirala je 2016.g dr. Mirjana Vrkljan Radošević, predsjednica Hrvatske …

X
Skip to content