ODRŽANA RADIONICA NA TEMU: „KAKO POVEĆATI SAMOKONTROLU“

GOSPIĆ- U organizaciji Kulturno Informativnog Centra Gospić održana je radionice/predavanja iz područja sportske psihologije za sportaše i njihove trenere. Voditeljica radionica/predavačica profesorica psihologije Vesna Hude, koja djeluje kao dječji i sportski psiholog, govorila je na temu „Kako povećati samokontrolu?“

-„ Postoje razno razni načini. Danas smo se prisjetili nekih tehnika koje smo i prije spominjali u našem prethodnom radionicama a tiču se bilo kontrole misli, dakle naših misli,našeg razmišljanja, bilo kontrole našeg ponašanja ili emocija. Emocije je malo teže kontrolirati, moguće je posredno pomoću kontrole misli i ponašanje, ali sportaši su danas  opet došli na neke druge ideje kako tumačiti neke situacije kad su griješili, kad nisu postigli golove ili kad su bili poraženi. 

Inače, samokontrola omogućava sportašu kontrolu vlastitog ponašanja, emocionalnih reakcija, otpornost na frustraciju i ustrajnost. Vježbanjem možemo značajno unaprijediti samokontrolu i to već od predškolske dobi.  Ukoliko se sportaši trude, razvijaju strategije sami ili uz pomoć drugih osoba, mogu se konstantno mijenjati i napredovati, čak i u situacijama kada nailaze na prepreke i neuspjehe.

 

Iva Talajić

Također provjerite

Predavanje u NSK Gospić

U Samostalnoj narodnoj knjižnici Gospić 24. travnja održat će se predavanje na temu Bitka kod …

X
Skip to content