ODRŽAN DAN SPORTA U ORGANIZACIJI ZAJEDNICE SPORTOVA LIČKO – SENJSKE ŽUPANIJE

GOSPIĆ – U organizaciji Zajednice sportova Ličko – senjske županije jučer je u Kulturno Informativnom Centru Gospić održana manifestacija Dan sporta s ciljem proglašenja najboljih sportskih rezultata u županiji za prošlu godinu. Manifestaciji su nazočili župan ličko – senjski Darko Milinović, gradonačelnik grada Gospića Karlo Starčević, pomoćnik glavnog tajnika za lokalni sport Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera Tomislav Kovačević, predsjednik Zajednice sportova grada Knina Dragan Matić, glavni  tajnik Zajednice sportova grada Knina Bruno Rašić, predsjednik Zajednice sportova Ličko – senjske županije Milan Radošević. Pomoćnik glavnog tajnika za lokalni sport Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač čestitao je dobitnicima nagrada i priznanja, te naglasio kako Lika još uvijek ima kvalitetnih sportaša, a svaka kuna uložena u sport je višestruko vraćena društvu. Župan Ličko – senjske županije Darko Milinović dodao je:

–         Čestitke svima!Ponosan sam i na grad Gospić posebno na kompletne općine i gradove, te Ličko – senjsku županiju. Usudim se reći, županija sa manjim brojem stanovnika i s toliko sportskih dostignuća,  mislim da smo prvijenac od svih dvadeset županija uključujući i grad Zagreb.

Nagradu za doprinos razvoju sporta u 2019. godini dobili su Marijan Kustić, Marijo Rukavina, Antonija Pavelić, Leopold Špehar, Nacionalni park Plitvička jezera, te Nikola Starčević. Nagrada promotor sporta pripala je Ivanu Pešiću i braći Hrvoju i Ivanu Smolčiću,dok je Dječji vrtić „Pahuljica“ iz Gospića kao pobjednik dječje olimpijade dobio nagradu za najbolji vrtić Ličko – senjske županije. Također, u kategoriji perspektivnih sportaša i sportašica Ličko – senjske županije u 2019. godini nagradu su dobili Mateo Jergović i Karla Milković, nagradu za perspektivnu sportsku ekipu u mlađim uzrastima Ličko – senjske županije  u prošloj godini dobili su ekipa dječaka 2008. godište Rukometnog kluba „Gospić“ i mlađe kadetkinje ŽKK Gospić. Najbolji trener Ličko – senjske županije u 2019. godini je Josip Štokić, najbolji sportaš i sportašica do 18 godina starosti su Matej Suknaić i Karla Lončar, dok su u kategoriji za najboljeg sportaša i najbolju sportašicu Ličko – senjske županije u prošloj godini nagradu dobili Ivan Barbir i Ines Kolar. Osim toga, zaslužena nagrada u kategoriji za najbolji sportski klub Ličko – senjske županije u 2019. godini pripala je Udruzi Gačanski konopaši Otočac u muškoj konkurenciji, te Ženskom kuglačkom klubu „Plitvice“ Plitvička jezera u ženskoj konkurenciji. Nagradu za životno djelo u sportu dobio je Miroslav Trtica, koji se u ime nagrađenih na kraju obratio prisutnima poručivši:

–         Htio bih mladim dati jedan naputak, da se bave što više sportom. Mladi ljudi od sporta mogu samo dobiti i upoznati što više prijatelja, jer u sportu neprijatelja nema ne samo u našoj županiji nego i u čitavoj Hrvatskoj. Smatram da je bilo koji sport lijep i dobar.

Petar Tomljenović

Također provjerite

Župan Petry sa suradnicima posjetio općinu Donji Lapac

Jučer je u prostorijama Općine Donji Lapac upriličen radni sastanak na kojem su uz domaćine, …

X
Skip to content