OBILJEŽEN DAN RUŽIČASTIH MAJICA U DJEČJEM VRTIĆU „PAHULJICA“ GOSPIĆ

GOSPIĆ – Dan ružičastih majica najpoznatiji je program prevencije vršnjačkog nasilja u Hrvatskoj u kojem sudjeluje više od dva milijuna sudionika . Obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači, a od  2017. godine od strane Hrvatskog sabora proglašen je i Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja na prijedlog Centra za edukaciju i prevenciju nasilja.  Kako nam je rekla v.d. ravnateljice Dječjeg vrtića „Pahuljica“ Gospić Snježana Biškupović od ove godine i gospićki dječji vrtić pridružio se mreži vrtića koji simbolično nošenjem ružičastih majica obilježavaju ovaj dan:

–         Uz niz preporučenih aktivnosti i preporučenih ponašanja od Centra za prevenciju nasilja, Dječji vrtić „Pahuljica“ organizira i stručnu edukaciju za odgojitelje i stručne suradnike na temu „Agresija i ispadi bijesa“. Seminar će voditi psiholog Danko Butorac i socijalni pedagog Suzana Svetić iz Obiteljskog centra Ličko – senjske županije. – najavljuje Biškupović.

Također, ovim obilježavanjem podiže se svijest o problemu vršnjačkog nasilja, velikom problemu među djecom i mladima, s mogućim teškim posljedicama u kratkoročnoj i dugoročnoj perspektivi razvoja djece.

Petar Tomljenović

Također provjerite

Priopćenje iz PU Ličko-senjske

Posljednji pozdrav načelniku Policijske uprave ličko-senjske Josipu Biljanu Počivao u miru Božjem! S velikom tugom …