MINISTAR MORA, PROMETA I INFRASTRUKTURE OLEG BUTKOVIĆ POSJETIO GOSPIĆ

GOSPIĆ – Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sudjelovao je danas u Gospiću na svečanosti potpisivanja ugovora i sporazuma za sufinanciranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije luka otvorenih za javni promet kao i ugovora i sporazuma za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u Ličko – senjskoj županiji. Spomenuti ugovori ukupne vrijednosti 5, 3 milijuna kuna veliki su investicijski ciklus, a u ovoj godini nastavlja se i s provedbom ostalih projekata koji će se financirati iz europskih sredstava:

–         Ovdje u Ličko – senjskoj županiji nastavljamo kontinuitet ulaganja, jer ovo nije prvi puta da dodjeljujemo sredstva. Veselim se i radujem da se i ovdje obnavljaju i grade rive, jer to ja zovem renesansom na hrvatskoj obali. Nikad se nije gradilo kao sada u posljednje vrijeme.

Svoje zadovoljstvo ulaganjem u Ličko – senjsku županiju izrazio je i župan Darko Milinović:

–         Gotovo pet i pol milijuna kuna danas potpisanih ugovora svjedoči najprije o uspješnim gradonačelnicima i načelnicima, jer da nema programa s lokalne razine, onda džabe što ste dobar s ministrom. Čestitam dakle i ministru i gradonačelnicima, te načelnicima i uz tih pet i pol milijuna kuna županija je po prvi put osigurala nakon financijske stabilizacije dodatnih milijun i osamsto tisuća kuna. Mislim da su ovo dobri infrastrukturni projekti, koji su mali kotačiću zaustavljanju odljeva stanovništva iz područja Ličko – senjske županije.

Uz ministra Olega Butkovića i ravnatelje županijskih lučkih uprava Novalja i Senj, na potpisivanju su sudjelovali i gradonačelnik Grada Senja, Sanjin Rukavina kao i gradonačelnik Grada Gospića, Karlo Starčević, a ugovore i sporazume potpisali su  načelnik Općine Karlobag, Ivan Tomljenović i gradonačelnik Grada Novalje Ante Dabo. Također, značajna financijska sredstva Ministarstvo mora, prometa i turizma osigurava za sufinanciranje projekata sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi, tako je ove godine resorno Ministarstvo osiguralo čak 90,5 milijuna kuna za projekte ulaganja u male luke i pomorsko dobro u općoj upotrebi, a u proteklim tjednima potpisani su ugovori za sufinanciranje projekata u Šibensko – kninskoj, Splitsko – dalmatinskoj, Dubrovačko – neretvanskoj, Zadarskoj, Primorsko – goranskoj i Istarskoj županiji.

Petar Tomljenović

Također provjerite

Vrtni centri, rasadnici te prodavaonice rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu počinju s radom

S obzirom na upit Ministarstva poljoprivrede u vezi s obavljanjem nužnih poljoprivrednih radova te s …