GRAD GOSPIĆ ORGANIZIRAO EDUKACIJE ZA POLJOPRIVREDNIKE 

GOSPIĆ  – U organizaciji Grada Gospića jučer je u velikoj dvorani KIC-a Gospić održana edukacija za dopunsku izobrazbu o održivoj uporabi pesticida za produljenje roka valjanosti identifikacijske iskaznice koju su polaznici dobili nakon položene osnovne izobrazbe prije pet godina. Prema Pravilniku o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida, obveznici izobrazbe moraju redovito obnavljati stečeno znanje dopunskom izobrazbom u roku od 5 godina nakon stjecanja osnovne izobrazbe. Ispred Grada Gospića prisutne je pozdravila pročelnica Upravnog odjela za samoupravu i upravu Ivana Kaleb Asić:

–         Drago nam je da ste se odazvali u ovako velikom broju. To nekako znači da zaista postoji interes za dodatne edukacije. Mi se obvezujemo da ćemo u gradu Gospiću pratiti područje vaših interesa i dalje kako bismo poticali daljnji rast i razvoj vaših OPG-a.

Grad Gospić i ove godine organizira, te u cijelosti financira izobrazbe za poljoprivrednike sa svog područja, kontinuirano se ulaže u razvoj poljoprivrede, a tome svjedoči podatak da je za ovu godinu u Proračunu osiguran dosad najveći iznos od 600.000,00 kn.  Ispred splitskog učilišta Virtus obratila se Josipa Pehar koja je kazala kako dugi niz godina traje suradnja s Gradom Gospićem:

–         Prije svega moram pohvaliti Grad Gospić koji sufinancira ovakve edukacije svojim građanima.

O uporabi pesticida govorio je zadarski agronom profesor Marijan Tomac. Isto tako Grad Gospić organizira osnovnu izobrazbu o sigurnom rukovanju s pesticidima. Nakon uspješno položenog ispita, polaznici će dobiti iskaznicu i uz predočenje iste moći nesmetano kupovati te primjenjivati sredstva za zaštitu bilja. Nakon uspješno položenog ispita, polaznici će dobiti iskaznicu uz čije predočenje mogu nesmetano kupovati te primjenjivati sredstva za zaštitu bilja. Edukacija će se održati danas  s početkom u 16 sati u KIC-u Gospić.

Petar Tomljenović

Također provjerite

Predavanje u NSK Gospić

U Samostalnoj narodnoj knjižnici Gospić 24. travnja održat će se predavanje na temu Bitka kod …

X
Skip to content