Dodijeljena  priznanja za ostvarene sportske rezultate u 2019. godini

GOSPIĆ- Zajednica sportova Grada Gospića i ove godine dodijelila je  priznanja za ostvarene sportske rezultate i proglasila najboljeg sportaša i sportašicu u Gradu Gospiću za 2019. godinu. Okupljene u Velikoj vijećnici Grada Gospića pozdravio je predsjednik Zajednice sportova Grada Gospića Nikola Starčević koji je naglasio da će se zalagati za to da jedini izvor financiranja ne bude Grad Gospić, već da to budu i sredstva iz EU fondova, ali i privatni sponzori.

-„ I ono za što ću se najviše zalagati je za stručni rad jer sve počinje i završava s trenerom. Znači, treneri moraju biti profesionalci, a ovdje mi imamo dosta problema s tim kadrovima u smislu što nam treneri nemaju nekakve licence i diplome.“

Gradonačelnik Karlo Starčević čestitao je sportašima, trenerima i roditeljima na  velikom uspjesima koje su ostvarili u 2019. godini, te naglasio kako su oni ponos grada Gospića, ali i obveza da im se pomogne u svim trenucima.

U kategoriji  perspektivna sportašica- mlađi uzrasti priznanje je dobila Karla Milković, Žkk Gospić. Također u kategoriji perspektivni sportaš- mlađi uzrasti priznanje je dobio Mateo Jergović, RK „Gospić“. Kao perspektivna ženska ekipa u mlađim uzrastima  proglašene su mlađe kadetkinje Žkk Gospić, a perspektivna muška ekipa u mlađim uzrastima  je ekipa dječaka 2008. godišta RK „Gospić“. Najbolja sportašica u prošloj godini do 18.godina starosti  je Lina Strilić, ŽKK Gospić, a najbolji sportaš do 18 godina je Matej Suknaić , RK „Gospić“. Priznanje kao najbolji  sportaš  dobio je Marijo Rukavina, Powerlifting klub Rux, najbolji trener je Vanja Antić RK „Gospić“, najbolja ženska sportska ekipa su seniorke Ženskog košarkaškog kluba Gospić, najbolja muška sportska ekipa je Ekipa seniora  RK „Gospić“, a najbolji sportski klub je RK „Gospić“. Nagrada za doprinos razvoju sporta  pripala je Mariju Rukavina, Powerlifting klub Rux i Antoniji Pavelić, Rukometni klub Gospić. Portal GS PRESS dobio je  priznanje za medijsku promociju sporta. Priznanja su sportašima uručili gradonačelnik Karlo Starčević i predsjednik Zajednice sportova Grada Gospića Nikola Starčević.

Iva Talajić

Također provjerite

Zbog loših vremenskih uvjeta misa povodom svetoga Marka umjesto u Budaku bit će služena u crkvi u Ličkom Osiku

Blagdan je svetoga Marka. Iz župe svetoga Josipa Lički Osik, u čijem sastavu je i …

X
Skip to content