PRIOPĆENJE MUP – 03.01.2020

U protekla 24 sata (2./3. siječnja 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo i dvije prometne nesreće.

Kriminalitet

Noću 1./2. siječnja 2020. godine u Malom Polju, Općina Perušić, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 68-godišnjaka iz Perušića, iz koje je otuđio čaše.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet

Prometne nesreće dogodile su se na području Gospića. Jedna je s lakše ozlijeđenom osobom, a druga s materijalnom štetom.

Jučer su policijski službenici:

  • na dijelu autoceste A-1, smjer Split, gdje je brzina prometnim znakom bila ograničena na 130 km/h, zaustavili 36-godišnjeg hrvatskog državljanina, vozača osobnog automobila, kojem je uređajem za mjerenje brzine „Traffivision“ utvrđena brzina od 228 km/h. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja „B“ kategorijom u trajanju od 1 mjeseca.

  • u ulici Kralja Zvonimira u Otočcu, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 50 km/h, zaustavili 20-godišnjeg hrvatskog državljanina, vozača osobnog automobila, kojem je uređajem za mjerenje brzine „Laser technology“ utvrđena brzina od 115 km/h. Protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom sudu.

Glasnogovornica

Policijske uprave ličko-senjske

Maja Brozičević, v.r.

Također provjerite

U Gospiću “Hodanjem do zdravlja”

Akciju “Hodanjem do zdravlja” prvi put organizirala je 2016.g dr. Mirjana Vrkljan Radošević, predsjednica Hrvatske …

X
Skip to content