Počeo program osposobljavanja za nezaposlene iz područja vrtlarstva i hortikulture

GOSPIĆ- Danas su počela predavanja verificiranog programa osposobljavanja za nezaposlene iz područja vrtlarstva i hortikulture u sklopu projekta „Odškrinimo vrata zapošljavanju“ koji je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, OP Učinkoviti ljudski potencijali.

Stečena znanja i vještine za dvije polaznice ovog programa omogućuju prilagodbu potrebama tržišta rada odnosno veću zapošljivost u području poljoprivrede, komunalnih poslova gradske i prometne infrastrukture. Tečaj provodi Učilište Virtus, a predavač je  magistar poljoprivrednih znanosti Marijan Tomac.

–         „Ovo je verificirani tečaj, provodi ga Grad Gospić i Učilište Virtus iz Splita. Tečaj je za zanimanje vrtlar, a nakon praktične nastave dobiva se zvanje koje se upisuje u radnu knjižicu. Ujedno to može poslužiti  i za dobivanje sredstava iz Kohezijskog fonda i onoga što nudi EU. Obuhvaćamo sve ono što je vrtlarstvo, to je širok pojam, i okoliš, parkove , voćnjake i povrtnjake. Imamo jednu široku naobrazbu, dakako tu su i gnojidba , sustavi navodnjavanja, sve ono što jedan vrtlar mora znati da bi mogao raditi ili na svojem obiteljskom gospodarstvu ili negdje drugdje. “

Program osposobljavanja potpuno je besplatan, a trajat će 140 sati: od toga 40 sati teorijskog dijela i 100 sati praktičnog dijela.

 

Iva Talajić

 

Također provjerite

Goran Petranović iz HK „Gospić“ prvak Hrvatske u kategoriji do 67 kilograma

Jučer je u Varaždinu održano prvenstvo Hrvatske u hrvanju grčko-rimskim stilom za mlađe seniore (do …