Župan Darko Milinović potpisao Ugovore s predstavnicima Lovačkih udruga

GOSPIĆ- Župan Darko Milinović potpisao je Ugovore s predstavnicima Lovačkih udruga sa područja Ličko-senjske županije o sufinanciranju unaprjeđenja i razvoja  lovstva na području Ličko-senjske županije za 2019. godinu.

–         Hvala vam za sve i hvala vam što, zapravo i sva vaša društva i vi pojedinačno, vodite brigu o  našim županijskim lovištima,  ali i vodite brigu o našoj turističkoj destinaciji i Ličko-senjskoj županije. Ja mislim da nije potrebno ovdje nešto posebno naglašavati koje brendove sve ima naša županija,  a evo uvjeren sam dakle, da je jedan od tih brendova i lovstvu Ličko-senjske županije.“

Navedene potpore odobrene su sukladno Pravilniku o provedbi Programa razvoja i unaprjeđenja lovstva na području Ličko-senjske županije 2013. – 2020. , a temeljem Javnog poziva za  korištenje sredstava za unaprjeđenje i razvoj lovstva u 2019. godini objavljenog 10. rujna 2019. godine.

–          „Mi smo raspisali natječaj temeljem Zakona na 292 tisuće kuna.  Pristigle su vaše ponude u iznosu od 433 tisuće kuna. Dakle, za gotovo 150 tisuća kuna  smo mi manje u proračunu predvidjeli  sredstava po zakonu nego što ste vi zatražili kroz svoje probleme. I ja sam malo sjeo,  i ono što je bitno ovdje naglasiti da ćemo usvojiti sve vaše prijedloge,  dakle osigurali smo i tih 150.000 kuna, i prvi put to možemo reći, svi vaši zahtjev koji su aplicirali prema županiji su udovoljeni. „

Također, župan dodaje kako t smatra da su lovačka društva ti koji najbolje mogu promovirati i provoditi mjere koje su zakonom propisane.

Iva Talajić

Također provjerite

U POU “dr. Ante Starčević” predstava “A odakle ste vi gospođo”

„A odakle ste vi gospođo“ naziv je predstave koja će se prikazati u  Pučkom otvorenom …

X
Skip to content