ZAPOČELO PROVOĐENJE OPERATIVNE AKCIJE „MIR I DOBRO“  

GOSPIĆ – Danas je počelo provođenje operativne akcije „Mir i dobro“ koju Ministarstvo unutarnjih poslova provodi od 1993. godine . Akcija će trajati od  13. prosinca 2019. godine do 8. siječnja 2020. godine. Stoga je danas u Policijskoj upravi ličko-senjskoj održana i konferencija za medije kojoj su prisustvovali voditelj Službe policije Josip Dujmović, policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Alen Rotvajler, voditelj Odjela inspekcije Službe civilne zaštite Pejo Martinović, voditelj Službe civilne zaštite Joso Živković i predstavnica Zavoda za hitnu medicinu Ličko-senjske županije dr. Iva Dumančić. Voditelj Službe policije Josip Dujmović naglasio je da se sukladno tradicionalnim vjerskim i obiteljskim običajima, kao i svih prijašnjih božićnih i novogodišnjih blagdana i ove godine očekuje da će veći broj građana nazočiti upriličenim svetim misama i okupljati se na organiziranim slavljima u ugostiteljskim objektima i gradskim trgovima, naglasivši cilj same akcije:

–         Cilj ove akcije je da na neki način građanima skrenemo pozornost da nije ovakav vid obilježavanja blagdana dobar, što manje se koristi pirotehnike to je bolje.

Također, policija će tijekom provođenja operativne akcije „Mir i dobro“ u cestovnom prometu posebnu pozornost posvetiti većoj protočnosti prometa i suzbijanju nezakonitog unošenja pirotehničkih sredstava preko graničnih prijelaza. Ujedno se podsjećaju građani kako je u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija“, te da posjedovanje nedozvoljenog oružja i streljiva mogu prijaviti ovoj policijskoj upravi ili najbližoj policijskoj postaji bez opasnosti da će se protiv njih pokrenuti kazneni ili prekršajni postupak.

Petar Tomljenović

Također provjerite

“KOSINJSKA TISKARA” NA NOĆI KNJIGE U ZAPREŠIĆU

Ogranak Matice hrvatske u Zaprešiću u svojim prostorijama 23. travnja organizira raspravu u Noći knjige: …

X
Skip to content