Božićna čarolija: Najmlađi pjesmom dozvali Djedicu na Grabovaču

Pisanje pisama želja Djedu Božićnjaku u društvu Bake Mraz, bojanke i crteži, sobovi, saonice, snjegovići, snježne vile, kućice, vlakići, lampice i božićne pjesme, miris kuhanoga vina, čaja, fritula i kobasica „Kod Rudolfa“, samo je dio Božićne čarolije koja se treću godinu za redom održala u Pećinskom parku „Grabovača“.

Taman kada se smračilo među tristotinjak djece spustio se Djed Božićnjak kojega su klinci dočekali uz pjesmu i pljesak, a neumorno se čekalo u redu kako bi se Djedici poručilo koje su želje za božićni poklon. Naravno, nisu otišli praznih ruku već sa slatkišima dalje uživati u blagdanskom ozračju na otvorenome, a posebno ih je oduševila bajkovita draga i čitanje priča vile Zvončice.

– Kao i svake godine i ove smo iznimno zadovoljni posjećenošću Božićne čarolije. Ukupno je bilo petstotinjak ljudi od čega 300 djece. Ponuda je bila zaista raznovrsna i bogata. Osim klasične podjele poklona, djeca su mogla sudjelovati na vilenjačkim radionicama i igraonicama, bila je tu i tvornica igračaka gdje su mali vilenjaci pakirali poklone, mogli su i pogledati popularne bajke i filmove ispričane u božićnom duhu, kazala nam je Jelena Milković, ravnateljica Pećinskog parka „Grabovača“.

Ekipa Pećinskog parka „Grabovača“ i perušićke Narodne knjižnice,  kao i njihovi vjerni volonteri, vile i vilenjaci, svaku godinu podižu ljestvicu u organizaciji Božićne čarolije pa tako nisu razočarali ni ovoga puta.

Iva Vidović Pocrnić

Također provjerite

Zbog loših vremenskih uvjeta misa povodom svetoga Marka umjesto u Budaku bit će služena u crkvi u Ličkom Osiku

Blagdan je svetoga Marka. Iz župe svetoga Josipa Lički Osik, u čijem sastavu je i …

X
Skip to content