ŽUPAN MILINOVIĆ ODRŽAO RADNI SASTANAK S RAVNATELJIMA I PREDSJEDNICIMA UPRAVNIH VIJEĆA ZDRAVSTVENIH USTANOVA S PODRUČJA LIČKO – SENJSKE ŽUPANIJE

GOSPIĆ – Župan Darko Milinović održao je danas sastanak s ravnateljima i predsjednicima upravnih vijeća zdravstvenih ustanova s područja Ličko-senjske županije. Tom prilikom dodijeljene su im Odluke o financijskoj pomoći  iz Programa pomoći zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne skrbi na području Ličko-senjske županije za 2019. godinu. Milinović je kazao da je osnovna karakteristika proračuna Županije financijska stabilnost, riješeni su dugovi, a danas su potpisani Ugovori u visini od 920.000,00 kn za poboljšanje zdravstvene usluge u našoj županiji s tim da je dodatno osigurano nešto više od milijun kuna za energetsku obnovu Doma za starije i nemoćne osobe u Gospiću.

  • Čuli ste i ravnatelje koji su dugogodišnji zdravstveni djelatnici kako je ovo prvi put da Županija iz vlastitih prihoda osigurava sredstva  za zdravstvenu i socijalnu skrb i to je samo rezultat onoga što sam govorio u protekle dvije godine. – istaknuo je župan Milinović.

Također, Ličko – senjska županija osigurala je za Opću bolnicu Gospić 150.000,00 kn. Ravnateljica bolnice, dr. Sandra Čubelić kazala je kako je to svota koja će riješiti popravak jedne peći za centralno grijanje što je izuzetno važno pred zimu.

  • S druge strane ovo je jedan izraz dobre volje i razumijevanja od strane Županije i župana, da smo mi poduzeli sve da radimo što bolje. U zdravstvu uvijek treba i trebat će, a i uvijek će biti više bolesnih ljudi nego novaca. – rekla je dr. Čubelić.

 

Uz to, dodala je da su trenutno u Hrvatskoj bolnice u velikim dugovima, međutim Opća bolnica Gospić jedna je od tri odnosno četiri koja najbolje posluje.

Petar Tomljenović

Također provjerite

Župan Petry sa suradnicima posjetio općinu Donji Lapac

Jučer je u prostorijama Općine Donji Lapac upriličen radni sastanak na kojem su uz domaćine, …

X
Skip to content