„Prosinac u Gospiću“ – manifestacija koja nudi za svakoga po nešto

GOSPIĆ – „Prosinac u Gospiću“ velika je i bogata manifestacija kojom će Gospićani i gosti ličke metropole čekati nadolazeće blagdane. Danas su ovu manifestaciju predstavili gradonačelnik Karlo Starčević, zamjenica Kristina Prša i pročelnica Ivana Kaleb Asić. Odlučeno je da u Gospiću budu dva središnja godišnja događaja, srpanj povodom Dana grada i prosinac povodom Božićnih i novogodišnjih blagdana. Pročelnica Ivana Kaleb Asić to pojašnjava na vrlo jednostavan način: „Svi drugi imaju Advent.  Ali evo mi smo se odlučili da mi zapravo ne želimo konkurirati nekakvim velikim adventskih događanjima nego da želimo osmisliti prigodan program naravno za sve Gospićane, ali i za naše drage goste“.

Nositelj cijele manifestacije je Grad Gospić, partneri su gradske ustanove, odnosno proračunski korisnici Turistička zajednica, KIC i Pučko otvoreno učilište. Sve, raznolike i programom bogate, radionice osmislili su  DND i Pčelice, osnovne škole, Likovna udruga LIKA, Samostalna narodna knjižnica Gospić te obitelji Golac i Starčević.  Zamjenica gradonačelnika Prša pojašnjava da će program za djecu biti bogat i šarolik „Svaki dan na Trgu naši najmlađi imat će priliku sudjelovati u raznim radionicama izrada blagdanskih motiva, peći kolačiće,  sijati pšenicu te puštati lampione u zrak.  Osim toga imat ćemo priliku i slušati bajke te ugostiti najpoznatiju  hrvatsku pripovjedačicu bajki, Dubrovčanku Jasnu Held.  Neće nas zaobići ni  Djed božićnjak“.

Posebna poslastica bit će klizalište na površini od 150 četvornih metara koje će biti otvoreno tijekom cijele manifestacije uz simboličnu cijenu ulaznice. Program je prepun i glazbenih događanja. Nastupit će tako i domaće snage, primjerice na samom otvaranju manifestacije grupa GS Big band, ansambl POU dr. Ante Starčević. Nastupit će i zanimljivi izvođači izvan Gospića, a kao posebno primamljivo ističemo nastup domaće snage, Gospićanke Karle Krmpotić i njenog kvarteta.

Točni datumi pojedinog događaja još nisu predstavljeni, novost je aplikacija adventski kalendar kojom će korisnici u datum i sat moći pratiti Prosinac u Gospiću. Gradonačelnik Karlo Starčević kaže da će Trg Stjepana Radića biti oplemenjen posebnom ponudom i ukrašen božićnom šumom u suradnji s Hrvatskim šumama.

Završni adventski događaj je Nova ili bolje rečeno stara godina koja će također ove godine biti potpuno drugačija od do sada organiziranih sadržaja i vjerujem da će se naši sugrađani zabaviti sve ove  dane prosinca, a posebno na staru godinu.  Za Novu godinu imat ćemo domaće tamburaške snage i jednog posebnog gosta koga u ovom trenutku ne želimo otkriti, ali je  poznat cijeloj Hrvatskoj“- kaže Starčević.

Program će biti raznolik i bogat te financiran sukladno proračunskim sredstvima. Na kraju su svi građani pozvani da zaborave bilo kakve nesuglasice i da svi grad Gospić učinimo toplim i ljepšim mjestom.

 

Milan Tomašević

Također provjerite

Zbog loših vremenskih uvjeta misa povodom svetoga Marka umjesto u Budaku bit će služena u crkvi u Ličkom Osiku

Blagdan je svetoga Marka. Iz župe svetoga Josipa Lički Osik, u čijem sastavu je i …

X
Skip to content